Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν ακόμα μία εκκλησία σε τζαμί και ο Ερντογάν το "πανηγυρίζει" [εικόνες] !!!

| No comment

Άλλη μία ιστορική εκκλησία στην Τουρκία μετατράπηκε σε τζαμί και ο Ερντογάν καμαρώνει. Πρόκειται για την Αγία Σοφία στο Ερεγλί, πρόκειται για την ελληνική πόλη Ηράκλεια.

Είναι η 9η εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σοφία που οι Τούρκοι την μετατρέπουν σε τζαμί αν και ήταν λατρευτικός χώρος των χριστιανών, παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού και θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα όπου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς στην πλήρη ισλαμοποίησή της.
Όπως τονίζει ο Τούρκος ιστορικός ερευνητής Ρετζέπ Τσετίν, που έκανε και την παρουσίαση του νέου τζαμιού, είναι «πολύ σημαντικό γιατί η Αγία Σοφία του Ereğli είναι η ένατη κατά σειρά Αγία Σοφία που μετατρέπεται σε μουσουλμανικό τέμενος και ακολουθεί, την μετατροπή σε τζαμιά της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας, όπου όπως είναι γνωστό είχε γίνει η οικουμενική σύνοδος και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας».
Για να καταλάβετε την ιστορική σημασία, η Αγία Σοφία της Ηράκλειας είναι πιο παλιά ακόμα και από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, η Αγία Σοφία του Ερεγλί χτίστηκε την εποχή του Θεοδοσίου του δευτέρου, δηλαδή την περίοδο 408-450 μ.Χ.
Την περιοχή έπεσε στα χέρια των Οθωμανών όταν σουλτάνος ήταν ο Ορχάν Γκαζί.
Για αυτό και τώρα δόθηκε το όνομά του στο τζαμί.
agia  eregli 4
agia  eregli 3
agia  eregli 2
agia  eregli 1
Νέα πρόκληση: Η Τουρκία μετέτρεψε κι άλλη εκκλησία σε τζαμί (φωτογραφίες)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]