Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σκηνικό πολέμου έστησαν οι Τούρκοι στην Κύπρο!!!! Σε επιφυλακή ο κυπριακός στρατός!!!

| No comment

Σε επιφυλακή ο κυπριακός στρατός από τον τουρκικό ναυτικό αποκλεισμό


Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο σήμερα, ο κυπριακός στρατός ευρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των τουρκικών επιθετικών ενεργειών. Το ίδιο πιθανότατα  βρίσκεται και η ΕΛΔΥΚ , αν και δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το ελληνικό πεντάγωνο.
Όπως επισημαίνει συνέχεια με άρθρα του το pentapostagma.gr, οι  καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».
Οι χειρισμοί που γίνονται είναι διακριτικοί, καθώς υπάρχει  κίνδυνος, να αυξηθεί περεταίρω η τουρκική προκλητικότητα και να οδεύσουμε σε νέα περίπτωση παρόμοια με τα Ίμια. Άλλωστε πιθανότατα κάτι τέτοιο να επιδιώκουν  και οι Τούρκοι  που λόγω Συρίας διαβλέπουν να έχουν το «πάνω χέρι»!
Σύμφωνα με  το ΓΕΕΦ ,  η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:
– Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.
– Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Επισημαίνεται ότι σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το  τουρκικό γενικό επιτελείο , για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, το   SAIPEM 10000 στον Ονασαγόρα, παρακολουθείτε στενά από την  κορβέτα «Μπάφρα» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, η κορβέτα «Μπάφρα» διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι φορτωμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις.
Σε ό,τι αφορά τη ΝΟΤΑΜ, η οποία αφορά περιορισμένη θαλάσσια έκταση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε διέλευση πλωτού ή αεροπορικού μέσου, σε διάμετρο πέντε ναυτικών μιλίων από τον χώρο διεξαγωγής της γεώτρησης. Στη δε οδηγία Navtex δεσμεύεται μεν περιοχή, αλλά δεν απαγορεύεται η διέλευση. Παρά ταύτα, η δέσμευση με Navtex περιοχής που εμπίπτει σε ΑΟΖ άλλου κράτους θεωρείται διεθνώς απαράδεκτη, αναφέρει κυπριακή εφημερίδα.
Η Κύπρος  αξιολογεί ως μείζον το περιστατικό με την τουρκική Navtex, για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο, αναφέρει ο κυπριακός τύπος στο σύνολο του .
Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra έχει επανειλημμένα παραβιάσει το απαγορευτικό σημείο της ΝΟΤΑΜ και έχει προσεγγίσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 10000 σε κοντινή απόσταση  για τα ναυτικά δεδομένα (τρία ναυτικά μίλια), γεγονός απαράδεκτο για τους ναυτιλιακούς κανόνες και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων στην πλατφόρμα. Αυτή, λοιπόν, η πρακτική του τουρκικού πολεμικού σκάφους αξιολογείται ως άκρως επικίνδυνη .
«Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται» , μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ, και όπου λύκος βάλτε το όνομα Τουρκία.
με πληροφορίες από την εφημερίδα σημερινή και το κυπριακό τύπο
pentapostagma.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]