Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

BIBΛΙΟ του 1941 από το Χάρβαρντ ΛΥΝΕΙ το γρίφο της Αμφίπολης και αποκαλύπτει τον Ένοικο του Τάφου ;;;

| No comment


Και ενώ η αγωνία κορυφώνεται και οι αρχαιολόγοι κονταροχτυπιούνται για την ταυτότητα του ενοίκου του τύμβου της Αμφίπολης, ένα βιβλίο γραμμένο πριν από 73 ολόκληρα χρόνια φαίνεται ότι μάλλον κρύβει την λύση του μυστηρίου!



Πρόκειται για μια μελέτη του φημισμένου πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με τίτλο «The lion monument of Amphipolis», που κυκλοφόρησε το 1941 και ήταν αφιερωμένη στο Λέοντα της Αμφίπολης, το εμβληματικό γλυπτό που βρέθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη του Χάρβαρντ, η Αμφίπολη ήταν πιθανότατα το σημείο όπου ετάφη ο Λαομέδων, στρατηγός και στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεδομένου ότι όλοι πλέον συγκλίνουν στο ότι στο μεγαλοπρεπή τύμβο της Αμφίπολης είναι θαμμένο κάποιο πρόσωπο που σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο, δηλαδή κάποιος συγγενής ή στρατηγός του, η θεωρία αυτή μοιάζει να αποτελεί την πλέον πιθανή.

Ποιος ήταν λοιπόν ο Λαομέδων; Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, o Λαομέδων από τη Μυτιλήνη ήταν διερμηνέας και επιστάτης των αιχμαλώτων κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είχε εξοριστεί από τον Φίλιππο Β΄, αλλά επανέκαμψε όταν ο ενθρονίστηκε στο Βασίλειο της Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος, όπου και τον υπηρέτησε στις εκστρατείες του. Κατά τη διανομή των σατραπειών, μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, του δόθηκε η Συρία, που επικυρώθηκε το 321 π.Χ. κατά τη διανομή του Τριπαραδείσου. Το επόμενο έτος τον έδιωξε ο Νικάνωρ και τότε κατέφυγε στην Καρία κοντά στον Αλκέτα (του Ορόντου) που του παραχώρησε την Αμφίπολη, εξού και η σχέση του Λαομέδοντα με την περιοχή που θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη για τη λύση του μυστηρίου…

Λέτε το βιβλίο, τελικά, να επαληθευτεί;

http://www.makeleio.gr/

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]