Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ...Ρατσιστές αποκάλεσε τους κατοίκους της Τούμπας ο Μπουτάρης!!! ΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ...

| No comment


Άναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία ξενώνα μεταναστών που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στους παλιούς στάβλους στην περιοχή της Τούμπας.

Οι κάτοικοι ήρθαν για δεύτερη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να μη γίνει ο ξενώνας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για υποβάθμιση της περιοχής τους.


Απαντώντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για παραπληροφόρηση και διεμήνυσε για δεύτερη φορά ότι η δημιουργία του ξενώνα θα προχωρήσει. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δημάρχου, οι εκπρόσωποι των κατοίκων διέκοπταν τον κ. Μπουτάρη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι. «Δεν είναι εδώ καφενείο, δεν έχετε τώρα τον λόγο, εγώ δεν σας διέκοψα» τόνισε ο δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος. Ο δήμαρχος κατηγόρησε τους εκπροσώπους των κατοίκων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας για ρατσιστική συμπεριφορά και διερωτήθηκε: «τι είναι οι μετανάστες; κοινωνικά απόβλητα»;

Μάλιστα, ο δήμαρχος αποκάλυψε-σύμφωνα με το voria.gr- ότι σε συνάντηση που είχε με κατοίκους της περιοχής, επικράτησε …κλίμα «άι και συ και ο γρύλος σου». Παράλληλα, σημείωσε ότι κάλεσε τους κατοίκους της Τούμπας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συνολική αξιοποίηση της έκτασης των 5 στρεμμάτων των παλιών στάβλων, καθώς ο ξενώνας θα στεγαστεί μόνο σε ένα ακίνητο 500 τμ. Εξέφρασε, δε, την πρόθεσή του να προχωρήσει ο δήμος -μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους- σε προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των πολιτών στην περιοχή Θανάσης Παπαγιάννης τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στις αλλεπάλληλες ανοιχτές συγκεντρώσεις που έγιναν, τάσσεται κατά της δημιουργίας και λειτουργίας φιλοξενείου πολιτικών προσφύγων στους παλιούς Στάβλους και προτείνει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων με έργα αναβάθμισης(παιδική χαρά, χώρο πρασίνου κλπ.). Τόνισε μάλιστα ότι έχουν συγκεντρωθεί 1200 και πλέον υπογραφές.

«Οι μετανάστες είναι άνθρωποι σαν και εμάς, δεν είναι τέρατα της κοινωνίας μας» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες αλλά για οικογένειες. «Δεν θα γίνει ένα στρατόπεδο με πλέγματα, θα φιλοξενούνται οικογένειες» είπε χαρακτηριστικά.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο κατά τη δεύτερη παρέμβαση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, οπότε οι εκπρόσωποι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας απείλησαν να κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο. Ο κ.Μπουτάρης χαρακτήρισε τον κ.Παπαγιάννη ανεπιθύμητο στο δημοτικό συμβούλιο δείχνοντας του την πόρτα εξόδου. «Να μην με ξαναψηφίσεις, να μην ξαναψηφίσει κανένας από σας», τόνισε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους κατοίκους της Τούμπας.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αξιοποιήσει τους παλιούς στάβλους του δήμου, στο τετράγωνο των οδών Σιδηροκάστρου, Άνδρου, Μυκόνου και Αλονήσου, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ως χώροι αποθήκευσης ηλεκτρολογικου υλικού, ως δομές κοινωνικής πολιτικής. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα φιλοξενηθούν περίπου 6-7 οικογένειες που ζήτησαν άσυλο.
Ο δήμος, για την οργάνωση και τη λειτουργία του χώρου, πρόκειται να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στη διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί χρηματοδότηση, ύψους 602.000 ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων.

makeleio.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]