Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η απάτη των δημοσκοπήσεων: Αναλύοντας μία δημοσκόπηση της VPRC



Έχει γεμίσει ο τόπος με «μαϊμούδες». Με την εισαγωγή της δόλιας τροπολογίας του Υπ. Εσωτερικών και την νουθεσία του Μαξίμου, ο Λαός δέχεται για άλλη μία φορά κρουνηδόν προπαγάνδα μεταμφιεσμένη σε δήθεν «επιστημονικές» έρευνες. Κοινός τόπος των δημοσκοπήσεων αυτών είναι η σμίκρυνση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και το «φούσκωμα» των αποκομμάτων του μνημονίου όπως η ΝΔ, η Ελιά και το «Ποτάμι» του Μπόμπολα.

Βεβαίως ο Λαός δεν τρώει «κουτόχορτο», ώστε να πιστεύει τις ανοησίες τους, όμως η μεθόδευση παραμένει με εμφανή σκοπό την στρέβλωση της κοινής γνώμης, διά της διοχέτευσης της λεγόμενης «ψήφου εξουσίας» προς τη διαλυόμενη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του υστερικού Βενιζέλου. Ας δούμε, όμως, χάριν αναλύσεως την τελευταία δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», όπου έγινε το λάθος να γραφεί και σχετικό άρθρο από τον επιστημονικό υπεύθυνο της εν λόγω εταιρείας.

Τα καταγέλαστα ποσοστά που παρέχει η εταιρεία στηρίζονται, βέβαια, στο ανεπανάληπτο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που ξεπερνά το 44%. Σας παραθέτουμε τα ποσοστά προ της «αναγωγής» και ακολούθως θα επιχειρήσουμε μία πραγματική αναγωγή επί των εγκύρων, δεδομένων των μόνιμων δηλώσεων των δημοσκόπων ότι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι «αποκρυπτόμενοι» εντός της αδιευκρίνιστης και βασιζόμενοι, μαθηματικώς, στην δήλωση του καθηγητή Πανά ότι το 75% των αδιευκρίνιστων είναι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.

Τα ποσοστά προ της αναγωγής:

ΣΥΡΙΖΑ: 16,7%
ΝΔ: 13,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,3%
ΠΟΤΑΜΙ: 4,8%
ΚΚΕ: 4,2%
ΑΝΕΛ: 3,5%
ΕΛΙΑ: 3%
ΔΗΜΑΡ: 1,7%
ΑΛΛΟ: 4,1%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ: 44,2%

Μετά την αναγωγή η VPRC δίνει:

ΣΥΡΙΖΑ: 28%
ΝΔ: 24%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8%
ΠΟΤΑΜΙ: 8%
ΚΚΕ: 7%
ΠΑΣΟΚ: 5%
ΑΝΕΛ: 5%
ΔΗΜΑΡ: 3%
ΑΛΛΟ: 12%

Στο άρθρο του στο ίδιο περιοδικό ο Βερναρδάκης γράφει:

«Το δεύτερο “σκοτεινό σημείο” είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού. Είναι τέτοια η σημερινή συγκυρία, τόσο η καθαρώς δημοσκοπική όσο και η εν γένει κοινωνικο – πολιτική, που δεν αποκλείεται να καταγράφονται φαινόμενα είτε απόκρυψης είτε υπεραντιπροσώπευσης των δύο αυτών κομμάτων… Υπάρχουν “βεβαιότητες” από τις σημερινές δημοσκοπήσεις; Θα μπορούσε κανείς να σημειώσει τη μεγάλη συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ, τη διαφαινόμενη συρρίκνωση του χώρου του ΠΑΣΟΚ/Ελιάς (που πιθανόν να υπερεκτιμάται από τη σημερινή δημοσκόπηση)»

Κοινώς ο Βερναρδάκης ευθέως παραδέχεται ότι έχει «κουρέψει» τη Χρυσή Αυγή στο 8%, ενώ έχει φουσκώσει το Ποτάμι και την Ελιά του 5%.

Πάμε τώρα να κάνουμε μία πραγματική αναγωγή των αποτελεσμάτων. Η δημοσκόπηση καταγράφει ένα ποσοστό 31,4% «αναποφάσιστων» που είτε δήλωσαν ότι «δεν έχουν αποφασίσει», είτε δεν απάντησαν στην ερώτηση «τι θα ψηφίσουν». Δεν θα επικαλεστούμε επακριβώς την δήλωση Πανά για 75% ψήφου στη Χρυσή Αυγή από τους αναποφάσιστους, απλώς θα καταχωρήσουμε ως «Χρυσή Αυγή» αυτούς που δεν απάντησαν και ακολούθως θα κάνουμε κανονική αναγωγή. Έτσι έχουμε:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,25%
ΝΔ: 21,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 18,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΑΝΕΛ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 2,6%
ΚΚΕ: 6,6%
ΠΟΤΑΜΙ: 7,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 6,4%

Αν συνυπολογίσουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την αναγωγή, λαμβάνοντας πιο πολύ ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου για τη «Χρυσή Αυγή», γίνεται σαφές ότι η ΝΔ είναι μακράν τρίτη, με την Χρυσή Αυγή αδιαμφισβήτητη δεύτερη πολιτική δύναμη και μελλοντική πρώτη, όταν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ΝΔ θα φτάσει σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ και θα αυτοδιαλυθεί.



xryshaygh.com



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]