Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Γελοιότητες από τον δήμαρχο Λονδίνου για να μην επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ο «αντιφασισμός» είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα: Φαιδρότητες από τον δήμαρχο Λονδίνου για να μην επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα!
Την φράση του Samuel Johnson αντεστραμμένη θυμίζει εντόνως η νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποίηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο. Θυμίζουμε ότι ο Άγγλος συγγραφέας του 18ου αιώνα είχε πει μία φράση, η οποία ίσχυσε για περισσότερους από δύο αιώνες, αντλώντας πάμπολλα παραδείγματα από την πολιτική ζωή...
Είχε πει ο Samuel Johnson ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα», υπονοώντας ότι όλοι οι απατεώνες μεταμφιέζονται σε πατριώτες όταν έρθει η κρίσιμη, γι’ αυτού, ώρα.
Τον τελευταίο καιρό, ιδιαιτέρως στην ελληνική πολιτική σκηνή, έχουμε παρακολουθήσει μία αντιστροφή αυτής της φράσεως, αφού ο κάθε απατεώνας καταφεύγει πλέον στον «αντιφασισμό», προκειμένου να κρύψει την ένδεια επιχειρημάτων του. Πολλές φορές έχουμε δει αυτή την τακτική, αφού ο εκάστοτε μπολσεβίκος ή φιλελεύθερος καρνάβαλος επικαλείται τον «φασισμό», όταν διαπιστώσει πως η θέση του δεν δύναται να λάβει υπεράσπισης, με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Είσαι υπέρ των λαθρομεταναστών και σου λένε για τις ληστείες και τους φόνους που καθημερινά γίνονται στο κέντρο των Αθηνών; Επικαλέσου τον «φασισμό» για να γλιτώσεις το ρεζίλεμα.
Είσαι απατεώνας του κλεπτοκρατικού τόξου και σε αποκαλύπτουν; Κατηγόρησε τους αντιπάλους σου για «φασισμό» και «καθάρισες».
Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Δήμαρχος του Λονδίνου και συνεπώνυμος του Άγγλου συγγραφέα, όταν γιγαντώθηκαν οι φωνές για την επιστροφή των γλθπτών του Παρθενώνα που έκλεψε ο αρχαιοκάπηλος Έλγιν. Η όλη υπόθεση βεβαίως δεν υποκινήθηκε από το ελλαδικό κράτος, αλλά από μία δημοσιογράφο που έκανε την «καυτή» ερώτηση σε γνωστό ηθοποιό, ο οποίος αναθέρμανε με τις δηλώσεις του το όλο ζήτημα. Ας δούμε το παραλήρημα του δημάρχου:
"Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο. Και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία"
«Φωνάζει ο κλέφτης, να φύγει ο νοικοκύρης», δηλαδή. Και το «επιχείρημα» που χρησιμοποιείται για να γίνει πραγματικότητα αυτή η παροιμία του θυμόσοφου Ελληνικού Λαού είναι ο «αντιφασισμός», δικαιώνοντας έτσι τον τίτλο του παρόντος άρθρου.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]