Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Επιστολή τουρκόψυχων “δημοσιογράφων” της Δυτικής Θράκης σε ξένους πρέσβεις!

Η κρίση τουρκικών που υπήρξε στο συνέδριο με τίτλο "Συνθήκη της Λωζάνης και Μειονοτικές Ρυθμίσεις 90 χρόνια μετά", μεταφέρθηκε στους ξένους πρέσβεις στην Ελλάδα. Επιστολή υπογεγραμμένη από ιδιοκτήτες τουρκικών εφημερίδων, περιοδικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Δυτικής Θράκης, στάλθηκε σε ξένους πρέσβεις στην Αθήνα...

Στην επιστολή περιγράφεται το πώς κατά την διάρκεια του συνεδρίου που είχε οργανωθεί από το ΕΛΙΑΜΕΠ και από το ¨Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων¨ παρεμποδίστηκε μέλος της μειονότητας να κάνει την παρουσίαση του στα τουρκικά. Στην επιστολή αναφέρεται πως το περιστατικό αποτελεί παραβίαση βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και υπενθυμίζεται πως ως διαμαρτυρία στην απαγόρευση της επίσημης γλώσσας της μειονότητας των τουρκικών, αρκετοί ομιλητές μέλη της μειονότητας μεταξύ των οποίων πρώην και νυν βουλευτές, εγκατέλειψαν την αίθουσα. Στην επιστολή που στάλθηκε στις ξένες πρεσβείες, τίθεται η επιθετική και προσβλητική κατά της μειονότητας στάση που τήρησε στην διάρκεια του συνεδρίου ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής. Στην επιστολή που έστειλε ο μειονοτικός τύπος υπενθυμίζεται επίσης πως μειονοτικοί βουλευτές έθεσαν το θέμα της απαγόρευσης των τουρκικών στην επικαιρότητα της βουλής. Αναφέρεται πως το περιστατικό αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από κύκλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, και τονίζονται αυτά που έγραψαν και δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες από τον Παναγιώτη Δημητρά -εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.

Στην επιστολή που αναδημοσιεύουν τα tourkikanea αναφέρεται πως η επιβληθείσα στην επίσημη γλώσσα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης απαγόρευση δεν συνάδει με στάνταρ της Ε.Ε. και ότι αποτελεί ένα περιστατικό που δεν έχει χώρο σε μια σύγχρονη δημοκρατία.


Η επιστολή των τουρκοπρακτόρων στον αμερικανό πρέσβη
Κομοτηνή, 31η Ιανουαρίου 2014
Εξοχότατε,
Σας γράφουμε για να σας για να επιστήσουμε την προσοχή σε ένα ατυχές πρόσφατο γεγονός, όπου η ελευθερία της έκφρασης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης περιορίστηκε για άλλη μια φορά. Πρόκειται για ένα συνέδριο με τίτλο "Η Συνθήκη της Λωζάννης: 90 χρόνια αργότερα – «Συνέδριο με Θέμα της Μειονότητες», το οποίο διοργανώθηκε από το «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ) και του «Προγράμματος για την Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη» στην Κομοτηνή στις 22-23 Νοεμβρίου 2013.
Την πρώτη μέρα του συνεδρίου ένας δημοσιογράφος μέλος της μειοψηφίας αποτράπηκε από επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησής σας να ομιλήσει στην μητρική του γλώσσα που ήταν η τουρκική, παρά το γεγονός ότι είχε σαφώς διαβεβαιωθεί από πριν από τους διοργανωτές του συνεδρίου ότι θα μπορούσε να το πράξει, και παρά την παρουσία ενός επίσημου πιστοποιημένου μεταφραστή που παρευρίσκονταν εκεί για το σκοπό αυτό. Επίσης παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν αναλάβει ανοιχτά την πλήρη ευθύνη, έγινε κατανοητό ότι η «εντολή περιορισμού» δόθηκε άμεσα από τον κ. Γεώργιο Καλαντζή, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τους διοργανωτές του σεμιναρίου.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν κατά την διάρκεια της πορείας του συνεδρίου καθώς ή ομιλία του κυρίου Καλαντζή βασίστηκε σε προσβολές και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της τουρκικής μειονότητας.
Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση αυτή και την μη χρήση της τουρκικής γλώσσας, (μητρικής γλώσσας της Τουρκικής Μειονότητας) μέλη και ένας δημοσιογράφος μαζί με πολλούς συμμετέχοντες, αποχώρησαν από τη διάσκεψη.
Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου, την μποϊκοτάρισαν πολλά μέλη της τουρκικής μειονότητας, μεταξύ των οποίων και δύο ομιλητές - ένας από αυτούς μάλιστα, είναι μέλος του (ελληνικού) κοινοβουλίου και ο έτερος πρώην μέλος του κοινοβουλίου καθώς την δεύτερη ημέρα το επίπεδο συμμετοχής κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν.
Η αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας σε αυτή την κατάσταση, που επέβαλε την απαγόρευση της (τουρκικής) γλώσσας καθώς και τις εχθρικές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα του (ΥΠΕΠΘ) Καλαντζή αντανακλούνται μέσα από το εκδοθέν Δελτίο Τύπου της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που αποτελείται από όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους και προσωπικότητες της μειοψηφίας. Επιπλέον, σειρά βουλευτών έθεσαν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσω γραπτών ερωτήσεων απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση «ελληνικών κύκλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το κείμενο του άρθρου που έγραψε ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», το οποίο δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στην έκδοση "The Books Journal" καθώς και το άρθρο που έγραψε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “protagon.gr”.
Όπως ορθώς τονίζουν ο κ. Δημητράς και ο κ. Τσιτσελίκης το περιστατικό αυτό δεν είναι απομονωμένο από την συνολική συμπεριφορά. Εμείς αντιμετωπίζουμε παρόμοια μεταχείριση και διακρίσεις καθημερινά. Γνωρίζουμε καλά τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων στο δικό μας κράτος με σκοπό να δυσφημιστεί η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Μέσω αυτής της επιστολής, θελήσαμε να σας κοινοποιήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας, όπως παράδειγμα, την ατυχή εμπειρία που βιώσαμε και η οποία, δυστυχώς, δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνούσατε ότι η απαγόρευση της επίσημης γλώσσας απέχει πολύ από τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχει καμία θέση σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

 Σχ : Δύο παρατηρήσεις προς την κυβέρνηση :

1)Να χαίρεστε τους οργανωτές του συνεδρίου εκείνου που έφεραν σε δύσκολη θέση τον σπάνιας αποτελεσματικότητας Γ.Γ. …..

2) Σκεπάζοντας το πρόβλημα κάτω από χαλί δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να λύσεις ένα πρόβλημα. Ξέρετε πολύ καλά πως υπάρχουν πολλοί πράκτορες έμμισθοι της Τουρκίας στην Θράκη (μας το έχουν πει τα πλέον επίσημα χείλη) και δεν κάνετε ΤΙΠΟΤΕ για να τους εκθέσετε.

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]