ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ορθόδοξοι πιστοί στην φυλακή, η "συμφωνία" για την Εσφιγμένου και τα "30 αργύρια" εξαγοράς των Αγιοριτών

Όσο περνάει ο καιρός και όσο ψάχνουμε, τόσο διαπιστώνουμε ότι τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο ...
1.Ο Κυβερνητικός "θίασος" στο Άγιο Όρος. Για προσκύνημα;;;
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό πηγαίνει στο Άγιο Όρος (για την ακρίβεια ο "πιστός" 63χρονος κύριος Σαμαράς πηγαίνει για 1η φορά στη ζωή του)…

Φυσικά κανείς αφελής δεν μπορεί να πιστέψει ότι πήγαν για "προσκύνημα". Όποιος πάει για προσκύνημα στον αγιασμένο αυτό τόπο, δεν πηγαίνει με ελικόπτερο Σινούκ, ούτε με τα τηλεοπτικά συνεργεία παρά πόδας.
Μόνον online αναμετάδοση της επίσκεψης δεν είχαμε (σε ένα μέρος που για να καταγράψεις με βίντεο απαιτείται ειδική άδεια, που δεν την δίνουν σχεδόν σε κανέναν).
Σε τι εξυπηρετεί λοιπόν η πανηγυρική αυτή υποδοχή με κωδωνοκρουσίες, με τους ηγουμένους στημένους στην σειρά να περιμένουν τον "Μεσσία";;;
2. Η δέσμευση για επέμβαση του κράτους στην Μονή Εσφιγμένου
Στην χθεσινή επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο κ.Σαμαράς συζήτησε το θέμα της Μονής Εσφιγμένου. Διαβάζουμε: Ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικώς και δεσμεύθηκε να δοθεί η "πρέπουσα ειρηνική λύση στο πρόβλημα".
3. Οι διώξεις Ορθοδόξων πιστών:
Πιστοί που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες ενάντια στο βλάσφημο έργο Corpus Christi,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με βαρύτατες κατηγορίες που φθάνουν στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης(!). Κλήθηκαν σε απολογία καικινδυνεύουν άμεσα με φυλάκιση. Αντί να διωχθούν οι βλάσφημοι, διώκονται οι χριστιανοί που διαμαρτυρήθηκαν. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ.)

Σχηματίζοντας το παζλ:
Τα "30 αργύρια":
Με την επιβολή του "χαρατσιού" μέσω ΔΕΗ, όλες οι μονές του Αγ.Όρους βρέθηκαν να χρωστάνε πολλά χρήματα (κυρίως λόγω
ανοίκιαστων καταστημάτων, πολυκατοικιών κλπ). Εδώ και χρόνια οι Αγιορίτες λάμβαναν υποσχέσεις από την Κυβέρνηση ότι "θα λυθεί" το πρόβλημα, χωρίς όμως να γίνεται κάτι στην πράξη. Κάτι τέτοιο απαιτούσε συμφωνία και των δανειστών, όπως έλεγαν.
Διαβάζουμε λοιπόν χθες ότι οι αγιορίτες "εξέφρασαν προς τον Πρωθυπουργό  τις θερμές τους ευχαριστίες για την ικανοποίησή του αιτήματός τους για τον τρόπο φορολόγησης των εμπορικών ακινήτων των Ιερών Μονών του Άθωνα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια".
Είδατε πόσο εύκολα έκλεισαν το στόμα των Αγιοριτών και χρησιμοποίησαν την εκκλησία ως προεκλογικό ντεκόρ της ΝΔ;

Το αλισβερίσι περιελάμβανε μέχρι και απαγγελία του "Πάτερ ημών" από τον Σαμαρά με τηλεοπτική κάλυψη:
(η Θεία Λειτουργία είναι ότι πιο ιερό στις πολύωρες μοναχικές ακολουθίες, πως λοιπόν επέτρεψαν   στον ναό -που υπάρχουν μόνον καντήλια και απέχει πλήρως το ηλεκτρικό ρεύμα να κάνει λήψη  τηλεοπτική κάμερα με προβολέα;)
Το πάντα λιτό αγιορίτικο φαγητό περιελάμβανε ξιφία ... προς τιμήν του "πατέρα ημών" .. (όλα με δημοσιογραφική κάλυψη)
Αγιορείτικη ψαρόσουπα,  ψητό ψάρι ξιφία, τυρί φέτα και αγιορείτικο κόκκινο κράσι περιελάμβανε το μενού του δείπνου για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στο περιβόλι της Παναγίας.
κι όμως, η Κυβέρνηση, τρέμει ...:
Η Κυβέρνηση και η Νέα Τάξη (που βρίσκεται πίσω από την συγκυβέρνηση) τρέμουν μην κάτι πάει στραβά και βρεθούν σε κίνδυνο τα σχέδιά τους.
Ανάμεσα στους εχθρούς της Νέα Τάξης, συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους ασυμβίβαστοι και "ακραίοι":
Ορθόδοξοι πιστοί, ακομμάτιστοι Έλληνες πατριώτες, bloggers, "παλαιοημερολογήτες", η Χρυσή Αυγή, όλες οι παραπάνω ομάδες δεν καθοδηγούνται εύκολα και αντιδρούν συχνά ανεξέλεγκτα.
Ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι έχει αλωθεί σε μεγάλο βαθμό από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και τις υπάκουες υποσχέσεις του κ.Τσίπρα, δεν παύει να προκαλεί ανησυχία στους ξένους και γι αυτό ετοιμάζουν ήδη τα σενάρια συγκυβέρνησης του με την ΝΔ. H συγκυβέρνηση και  κάθε παρόμοια συγκυβέρνηση, πρέπει με κάθε τρόπο να ΑΝΤΕΞΕΙ.
Και για να γίνει αυτό, όλες αυτές οι συχνά αντιμαχόμενες ομάδες πρέπει να διαλυθούν, εν ανάγκη και να φυλακιστούν (φυλάκιση ηγεσίας Χρ.Αυγής, διώξεις πιστών που αντέδρασαν στο Corpus Christi, διώξη blogger (δείτε εδώ) πριν λίγες μέρες).
"Ξεμπερδεύοντας" με την Μονή Εσφιγμένου
Φυσικά δεν μπορούσαν να ανακοινώσουν ότι το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου θα λυθεί με επέμβαση της αστυνομίας, όπως πήγαν να κάνουν πριν λίγους μήνες (δείτε εδώ). Αυτό θα εξόργιζε και θα ξεσήκωνε τον κόσμο που θα έβγαινε στο δρόμο. Κι όταν οι χιλιάδες παλαιοημερολογήτες αλλά και χιλιάδες ακόμη Ορθόδοξοι που δεν ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο,  βγούνε στο δρόμο υπερασπίζονται την Ορθόδοξη πίστη τους, τότε, αν ανάψει το "φυτίλι", μπορεί να μην σταματήσει στο ζήτημα της Εσφιγμένου..
Ανακοινώνουν ότι "του έθεσαν οι Αγιορίτες το ζήτημα" -όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για να μην φανεί ότι παρεμβαίνει μόνο του το Κράτος.
Διαβάζουμε ότι οι αγιορίτες "υπενθύμισαν στον Πρωθυπουργό την βαρυσήμαντη ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη για το λεγόμενο Εσφιγμενίτικο ζήτημα"!! Πάντα θα υπάρχουν τα "σκυλάκια" που θα θέλουν να δείξουν "καλή διαγωγή" στον Πατριάρχη (τόσες μητροπόλεις στο Πατριαρχείο-ας είναι και χωρίς ποίμνιο, τόσα πατριαρχικά μετόχια, κάπου θα προκύψει καμιά θέση) οπότε το ζήτημα όντως τέθηκε.
Μήπως η Κυβέρνηση, αφού θα έχει φυλακίσει και τρομοκρατήσει τους Ορθόδοξους πιστούς, θα σπεύσει στη συνέχεια να παραδώσει την Μονή Εσφιγμένου στον Πατριάρχη, ως αντάλλαγμα για τις καλές τους υπηρεσίες προς την Κυβέρνηση (συχνές επισκέψεις Πατριάρχη με παρουσία κυβερνητικών επισήμων οι οποίοι δεν τολμούν με άλλον τρόπο να εμφανιστούν στο λαό);
Πριν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, πρέπει να έχει διασφαλιστεί η "συναίνεση" της επίσημης εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει την σιωπή του .. Οπότε, έχοντας η συν(κυβέρνηση) την κάλυψη του Οικ/κού Πατριαρχείου και έχοντας "ταϊσει" το Άγιο Όρος φοροαπαλλαγές και προγράμματα ΕΣΠΑ, ετοιμάζεται δειλά δειλά να προχωρήσει στην διάλυση των επικίνδυνων γι  αυτήν ομάδων. 
Επίλογος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου που παραμένει εδώ και χρόνια στα χέρια καταληψιών σχισματικών.
Οι Αγιορείτες, μάλιστα, υπενθύμισαν στον πρωθυπουργό τη βαρυσήμαντη ομιλία  του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το λεγόμενο Εσφιγμενιτικό πρόβλημα. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, τον Οκτώβριο του 2013 κατά την επίσκεψή του στο Άθωνα είχε ζητήσει και ως Επίσκοπος του Αγίου Όρους από την Ελληνική Πολιτεία να ενσκύψει στο θέμα αυτό με σοβαρότητα και να δώσει την πρέπουσα και οριστική λύση…
Από το 2005 έχει συγκροτηθεί νέα Κανονική Μοναστική Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου η οποία όμως διαμένει «εξόριστη» στις Καρυές, παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για την έξωση των σχισματικών από τους χώρους του μοναστηρίου, χωρίς όμως να έχουν εκτελεστεί εκ μέρους των αρμόδιων αρχών.
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους μοναχούς για το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου επαναλαμβάνοντας ότι δέσμευση της ελληνικής Πολιτείας είναι να δοθεί η πρέπουσα ειρηνική λύση στο πρόβλημα…

Εκφράζουμε την λύπη μας για την πτώση των Αγιοριτών πατέρων. Μετά την πρόσφατη υποδοχή στο Άγιο Όρος του Οικ/κού Πατριάρχη (δείτε εδώ), τώρα έχουμε και υποδοχή-συναλλαγή με την Νέα Τάξη.  Είναι ντροπή και πραγματικά αξιολύπητο, άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους στην άσκηση και την εγκράτεια, να εξαγοράζονται τόσο εύκολα για να "σώσουν" τα ακίνητά τους.
Πολύ γρήγορα ξέχασαν οι Αγιορίτες την κατάργηση της αργίας της ημέρας της Κυριακής από την "χριστιανική" κυβέρνηση της ΝΔ (μετά από 1700 χρόνια επίσημης αργίας), τις εξαγγελίες για την κατάργηση της εορτής των 3 Ιεραρχών στα σχολεία, την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπατριωτών μας και ... και ...
Τώρα, καταργώντας και οι ίδιοι την Κυριακή ως ημέρα αργίας, συμμετέχουν στοΚυριακάτικο "παζάρι". Ο Αγιορίτης (μοναχός της Φιλοθέου) Άγιος Κοσμάς όμως έλεγε και ξανάλεγε: "Το κέρδος όπου βγάζετε την Κυριακή είναι καταραμένο και το χάνετε κατόπιν διπλό και τρίδιπλο". Ας το έχουν υπόψη.
Τους θυμίζουμε ότι όταν ο τότε Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης πήγε στην Φλώρινα έχοντας υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις, ο επίσκοπος π.Αυγουστίνος Καντιώτης  ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τον δεχθεί και μάλιστα όταν του ανακοίνωσαν ότι παρόλα αυτά ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα έρθει την Κυριακή στην δοξολογία στην Μητρόπολη, ο αγωνιστής Ιεράρχης ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ αλλά πήγε σε άλλο ναό. Έτσι υποδέχονται τους ανάξιους άρχοντες και τους "εμπόρους" οι αληθινοί Ιεράρχες και όχι με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.
Και επειδή καλό είναι να ξέρετε που ανήκουν οι επισκέπτες σας, παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες:
Τα επίτημα μέλη μας (Ρόταρυ Ανατόλια):  Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας ...
επίσημες φωτογραφίες του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης (διακρίνεται ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το χρίσμα της ΝΔ Ιωάννης Ιωαννίδης , ομιλητής στην εκδήλωση των Ρόταρυ
Ιωαννίδης, Καράογλου , Γκιουλέκας, Ασπασίδης, Άδωσης Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας,Ορφανός,  προσέξτε το λάβαρο πίσω τους : Ροταριανός Όμιλος ΘεσσαλονίκηςΕμείς, θα παραμένουμε περήφανα στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ και της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας.
Όπως ξαναγράψαμε, σημασία δεν έχει πόσοι έσκυψαν το κεφάλι τους, σημασία έχει ότι κάποιοι ΔΕΝ το έσκυψαν.

Τι να κάνουμε, καθένας προσδιορίζει μόνος του την τιμή (εξαγοράς) του.  

antiparakmi.blogspot.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]