Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Απειλές Έρογλου για αλλαγή ονόματος του ψευδοκράτους!!!

| No comment
Με αλλαγή του ονόματος των Κατεχoμένων στην Κύπρο απειλεί ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό εντός του 2012! Από «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», όπως αποκαλείται σήμερα το ψευδοκράτος, θα αλλάξει σε «Τουρκικό κράτος Κύπρου» ή «Τουρκικό κράτος Βορείου Κύπρου».

Όπως σημειώνει και στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Milliyet», η λέξη δημοκρατία, η οποία υπήρχε στο προηγούμενο όνομα του ψευδοκράτους, δεν είναι της αρεσκείας του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και προτιμά τη λέξη κράτος, επιλογή που έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα σε πολιτικούς κύκλους των Τουρκοκυπρίων.


Είναι προφανές ότι η Άγκυρα προετοιμάζει το έδαφος, προειδοποιώντας εκβιαστικά για οριστικό διαμελισμό του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως αυτή «η πρωτοβουλία» της Άγκυρας έρχεται τη στιγμή που ανακοινώθηκε επισήμως η ευρύτητα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και η πρώτη γεώτρηση στα Κατεχόμενα.

Ο υπουργός Ενέργειας, Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ανακοίνωσε πως εντός του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη εγκατάσταση πετρελαιοπηγής επί του εδάφους στα Κατεχόμενα κοντά στην περιοχή της Αμμοχώστου, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερα στοιχεία, ούτε ποιοτικά ούτε ποσοτικά, για την πετρελαιοπηγή αυτή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]