Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τουρκικό αεροσκάφος που εξόρμησε από τα κατεχόμενα προσέγγισε στα 2 μίλια το γεωτρύπανο !!

| No comment
Διατηρεί την ένταση στην Αν Μεσόγειο η Τουρκία δοκιμάζοντας την αντίδραση και τις αντοχές της ισραηλινής ηγεσίας μέσω συνεχόμενων προκλήσεων. Πιο συγκεκριμένα χτές το μεσημέρι τουρκικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου πέταξε γύρω από την πλατφόρμα «Homer».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου το τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αυτή την προκλητική πτήση κατά τις 11.00 το πρωί και δεν παραβίασε τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποίο καθορίζει ως απαγορευμένη ζώνη τα 2.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας καθώς πετούσε στις 2.200 πόδια. Επιπλέον το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε σε απόσταση 2 μιλίων απο την πλατφόρμα.


Το αεροσκάφος μετά την πτήση πάνω από το γεωτρύπανο επέστρεψε στο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες απο την εφημερίδα Πολίτης το αεροσκάφος αφήχθη στο νησί απο την Σμύρνη, ο δε τύπος αυτού εκτιμάται ότι πρόκειται για αεροσκάφος CN-235 MPA.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι η Τουρκία έχει ήδη μεταφέρει τουλάχιστον ένα αεροσκάφος στα κατεχόμενα εδάφη κλιμακώνοντας ουσιαστικά την προκλητική πολιτική που εφαρμόζει αναφορικά με την πλατφόρμα.

Μένει να δούμε αν τελικά η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδεχτεί το αίτημα των ισραηλινών για στάθμευση ισραηλινών μαχητικών στην αεροπορική βάση Α. Παπανδρέου για την αεροπορική προστασία του νησιού και φυσικά της πλατφόρμας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]