Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Λέει τα πράγματα με το όνομα τους...Μαρί Λε Πεν σε Ολάντ: "Να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός"

| No comment


Με τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του Εθνικό Μέτωπο (FN), συναντήθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ

Στη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, που διεξήχθη στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Ολάντ με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Γαλλίας, η Λεπέν ζήτησε από το Γάλλο πρόεδρο να λάβει διάφορα μέτρα σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών την έξοδο της Γαλλίας από το χώρο Σένγκεν, διευκρίνισε η ίδια.



Σύμφωνα με τη Λεπέν, «πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός» υποστήριξε η πρόεδρος του FN και πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας».

«Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Η Λεπέν ζήτησε επίσης «την στέρηση της υπηκοότητας» από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και «επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων», αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό.

Εξάλλου η Λεπέν δήλωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από τη στάση του Ολάντ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόμματός της στην κινητοποίηση της Κυριακής, εκτιμώντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν προέβη σε «μια ξεκάθαρη άρση της απαγόρευσης» που έχει επιβληθεί, σύμφωνα με την ίδια, στο FN να μην συμμετάσχει στη μεγάλη «δημοκρατική πορεία» που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

«Δεν κατάφερα να λάβω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ξεκάθαρη άρση της απαγόρευσης για το κίνημά μας, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους του, τους οποίους χιλιάδες Γάλλοι ελπίζουν να δουν στην πορεία, να συμμετέχουν συνθήκες αξιοπρεπείς και επάξιες του κινήματός μας», είπε η Λεπέν και πρόσθεσε: «Λυπάμαι, καθώς η εθνική ενότητα διασπάστηκε από το δογματισμό κάποιων, κατά κύριο λόγο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του UDI», του γαλλικού κεντρώου κόμματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]