Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΜΕ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΟΖ !!!

| No comment

Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στα θέματα εξοπλισμού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς το 2015 αναμένεται να υλοποιηθούν τρία σημαντικά (για τα μεγέθη της Κύπρου) εξοπλιστικά προγράμματα.
Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» το υπουργείο Άμυνας προχωράει σε διαδικασία αγοράς ενός σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), τριών πλοίων ανοικτής θαλάσσης και στην απεξάρτηση του συστήματος των στρατιωτικών επικοινωνιών από την κρατική εταιρεία CYTA.


Τα αεροσκάφη και τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για την επιτήρηση της ΑΟΖ, η οποία σήμερα επιτηρείται μόνο από τα παράκτια ραντάρ και τα ελικόπτερα της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Δεν έχει αποφασιστεί η χώρα από την οποία η Λευκωσία θα προμηθευτεί τα αεροσκάφη και τα πλοία καθώς έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Ιταλία. Η Κύπρος από το 1974 αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξοπλισμού καθώς οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο στη πώληση στρατιωτικού υλικού προς τη Κύπρο. Την ίδια ώρα ο κατοχικός στρατός της Τουρκίας είναι πλήρως εξοπλισμένος με αμερικανικά όπλα.


 

Το σύστημα επικοινωνιών της Εθνικής Φρουράς μέσα στο 2015 αναμένεται να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργεί αυτόνομα, ώστε να μην επηρεάζεται από την κρατική εταιρεία CYTA η οποία ενδεχομένως να ιδιωτικοποιηθεί.
olympia.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]