Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΚΟΠΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" !!!

| No comment
Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, θεωρούνται ύποπτοι σε μια σημαντική δράση της αστυνομίας με τον ονομασία «Πραξικόπημα», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το Press24,που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών – ДБК, Ζόραν Βερουσέφσκι κατηγορείται με κατασκοπεία και υποβοήθηση της βίας κατά κρατικών αξιωματούχων.

Εκτός από αυτόν, φέρεται ως αρχηγός ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο απειλούσε τον Γκρούεφσκι για αποδεικτικά στοιχεία- βόμβα, που είχε εναντίον και ζητούσε τη δημιουργία μια υπηρεσιακής κυβέρνησης και την κήρυξη εκλογών στη χώρα. Σε αντάλλαγμα αυτής της εξέλιξης ο Ζάεφ δεν θα δημοσιοποιούσε τα ατράνταχτα στοιχεία τα οποία, όπως έλεγε, κατείχε.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας ειδικά ανακριτικά μέτρα, στις 22 Ιανουαρίου, συνέλαβε τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, Ζόραν Βερουσέφσκι, όπου κατασχέθηκαν από το σπίτι του, δύο πιστόλια, 4 υπολογιστές και 6 κινητά τηλέφωνα.

Από την ανάλυση του περιεχομένου που βρέθηκε στους υπολογιστές, εντοπίστηκαν χιλιάδες έγγραφα που αποδείκνυαν τις πράξεις του.
Στα αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν και φωτογραφίες από πρόσωπα της πολιτικής και της δημόσιας ζωής. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο περιεχόμενο με πάνω από ένα εκατομμύριο αρχεία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ο υπολογιστής από την Εμπορική Τράπεζα που εργαζόταν η σύζυγός του.


 

Εκτός από τον Βερουσέφσκι, ύποπτος θεωρήθηκε και ο Ζάεφ, που κατάγεται από τη Στρούμιτσα και εκεί απεστάλη σήμερα κλιμάκιο όπου κατάσχεσε από τα γραφεία του, τέσσερις υπολογιστές και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σημειώνει το Press24.

Έτσι, συνελήφθη ολόκληρη ομάδα που θεωρείται υπεύθυνη για βία κατά των κρατικών αρχών, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνταγματική τάξη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, ένα ζήτημα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ ήταν ο μόνος που δεν είχε συλληφθεί κατά τη δράση της αστυνομίας. Οι άλλοι τρεις βρίσκονταν ήδη στα χέρια της αστυνομίας. Ο Ζόραν Βερουσέφκσι,, η σύζυγός του Σόνια και ο Μπράνκο Παλίφροφ από τη Στρουμιτσα.
Στην αρχή η αστυνομία των Σκοπίων είχε κατηγορήσει τον Ζόραν Βερουσέφκσι για παιδική πορνογραφία, μετά άλλαξε και έγινε για κατοχή όπλων.

Στο βίντεο, το οποίο κατέγραψε ο Vladislav Perunović , τίθεται η ερώτηση στον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, Αντρέϊ Ζερνόφσκι, να σχολιάσει για τις μαζικές συλλήψεις και τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, για φερόμενη συνωμοσία σε πραξικόπημα κατά του κράτους.
«Σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών βγήκε με ορισμένες πληροφορίες στις οποίες, εκτός από τον Βερουσέφκσι, αναφέρθηκε και το όνομα του προέδρου του SDSM, Ζόραν Ζάεφ. Κατηγορούνται, όσο μπορεί κανείς να καταλάβει, για σφετερισμό της συνταγματικής τάξης του κράτους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχουν πολλές αναφορές»

Απάντηση: Αυτό, αυτό είναι μια τρέλα που συνεχίζεται. Ούτε η αντιπολίτευση, ούτε η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπλήσσονται από το τι συμβαίνει. Το ημεδαπό κοινό καθώς και δημόσιο διεθνές, είχε εδώ και πολύ καιρό χαρακτηρίζει τον Γκρουέφσκι ως ολοκληρωτιστή (εκφραστή του ολοκληρωτισμού) . Κάποιος πρέπει να απαντήσει σε αυτό με ψυχραιμία, αλλά είναι σαφές ότι το καθεστώς δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]