Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Είναι απίστευτοι στο ΥΠΟΙΚ: Έχουν στείλει ΕΝΦΙΑ σε 6.000 νεκρούς!!!

| No comment
Απίστευτο και όμως ελληνικό θα έλεγε κανείς, ωστόσο, τα παράδοξα με τον ΕΝΦΙΑ δεν φαίνεται να εκπλήσσουν πλέον τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα συνεχόμενα λάθη της κυβέρνησης. 

Περίπου 6.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν φύγει από τη ζωή ακόμα και πριν από 5 ή 6 χρόνια, καλούνται να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι κληρονόμοι συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί και προσέρχονται στις Εφορίες για να βρουν το δίκιο τους.
Ωστόσο, στις ΔΟΥ αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα ταλαιπωρία, αφού πρέπει να ακολουθήσουν – πολλοί από αυτούς για δεύτερη φορά – όλη τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τη δήλωση ενός θανάτου στο μητρώο της εφορίας, προκειμένου, στη συνέχεια, να αιτηθούν και τη διαγραφή του φόρου, η οποία τους έχει ήδη καταλογιστεί.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπάρχουν περιπτώσεις που το ίδιο ακίνητο έχει φορολογηθεί δύο φορές με ΕΝΦΙΑ, καθώς ο φόρος έχει καταλογιστεί:
α) Και στο όνομα του κληρονόμου (δεδομένου ότι τα ακίνητα έχουν περιέλθει στη δική του μερίδα)
β) και στο όνομα του εκλιπόντος (για την καταβολή του φόρου του οποίου είναι υπεύθυνοι, βάσει του νόμου και πάλι οι κληρονόμοι).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]