Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Όταν η λιτότητα… τρώει και ξίφη!!!

| No comment


«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, κατάλληλα και δημιουργικά, κάθε δημοσιονομική δυνατότητα που μας παρέχεται», είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην καταγγελία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν πάρει τα ξίφη τους οι νέοι αξιωματικοί των τελευταίων ετών.



Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Βουλή μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως μια ακόμη παράμετρος της οικονομικής κρίσης.

Η συνδικαλιστική κίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «το ξίφος είναι σύμβολο τιμής, θυσίας και αξίας, για τους έλληνες αξιωματικούς, που απονέμεται σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις». Όπως απαντά ο κ. Κικίλιας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατά το τρέχον έτος, από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την προμήθεια 300 ξιφών, η παράδοση των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου. Παράλληλα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ολοκληρώθηκε για τον ίδιο σκοπό διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 296 ξιφών και υπογράφηκε σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ενώ η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής ξιφών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό του υπουργείου μας, αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο. Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του προσωπικού και παράλληλα τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για την ικανοποίηση των προβαλλόμενων δίκαιων αιτημάτων, στο βαθμό ασφαλώς και στην έκταση που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, κατάλληλα και δημιουργικά, κάθε δημοσιονομική δυνατότητα που μας παρέχεται», αναφέρει επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως που παραθέτει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων, περίπου 500 αξιωματικοί των ετών αποφοίτησης από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 2011, 2012 και 2013, δεν έχουν λάβει το ξίφος τους, αν και «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας». 

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]