Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Συμπλοκή Ελλήνων και προκλητικών Γερμανών μαθητών σε εκδρομή στην Τσεχία...!!




Ο καυγάς άρχισε όταν πέταξαν κέρμα σε Έλληνα μαθητή σαν να ήταν ζητιάνος..


Ενα περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες σε επταήμερη μαθητική εκδρομή στην Τσεχία. Υπήρξε συμπλοκή από Έλληνες και Γερμανούς μαθητές. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι... πριν από μερικές μέρες, μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Ενιαίου Λυκείου της Θεσσαλονίκης, πήγαν εφταήμερη εκδρομή Τσεχία-Αυστρία.

Στο ίδιο ξενοδοχείο με τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη διέμεναν και Γερμανοί μαθητές όπου επίσης ήταν εκεί λόγο εκδρομής. Κάποιοι εκ των Ελλήνων μαθητών βγήκαν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου και ο λόγος ήταν το κάπνισμα. Ομως, ανακάλυψαν πως δεν είχαν πάνω τους αναπτήρα. Και όπως όλοι οι καπνιστές κοίταξαν γύρω τους μήπως και υπάρχει κάποιος άλλος που καπνίζει, έτσι ώστε να δανειστούν τον αναπτήρα.


Λίγο πιο πέρα, έτυχε να βρίσκεται μια ομάδα από τους Γερμανούς μαθητές που διέμεναν επίσης στο παρόν ξενοδοχείο. Ένας εκ των Ελλήνων μαθητών πλησίασε την παρέα των Γερμανών για να ζητήσει αναπτήρα. Ο διάλογος που ακολούθησε, καθώς και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν αποτελούν περιγραφή ενός μαθητή-μάρτυρα του συμβάντος.

«Ρώτησε ο φίλος μας ένα παιδί από την άλλη παρέα, αυτή των Γερμανών, μήπως του βρίσκεται αναπτήρας. Ο Γερμανός του έδωσε τον αναπτήρα και αφού ο φίλος μας τον ευχαρίστησε. Ο Γερμανός τον ρώτησε από ποια χώρα είμαστε.
Ο φίλος μας είπε ότι είμαστε από την Ελλάδα. Τότε ο Γερμανός γύρισε και του είπε επιδεικτικά: -Κράτα τον φίλε τον αναπτήρα, εσύ τον έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από μένα. Και πριν προλάβει ο φίλος μας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, γυρνάει πάλι και του λέει ο Γερμανός, πετώντας του στα πόδια ένα κέρμα των 2 ευρώ: -Να, πάρε κι αυτά μήπως τα χρειαστείς.»

Κι επειδή αυτή η συμπεριφορά σίγουρα θα εκνεύριζε και τον πιο ψύχραιμο, πολύ γρήγορα "άναψαν τα αίματα" και ακολούθησε συμπλοκή!
Οι Γερμανοί, με αυτή τους την κίνηση και τα λεγόμενά τους προσέβαλαν την υπόληψη των Ελλήνων μαθητών, αλλά και κάθε Έλληνα, ο οποίος τυγχάνει να γίνει γνώστης του παρόντος γεγονότος!
Τα παιδιά του ελληνικού σχολείου προασπίστηκαν, την αξιοπρέπειά τους, την υπερηφάνεια τους για την προέλευση, την καταγωγή και την εθνική τους ταυτότητα!
Μια ταυτότητα που συνεχίζει και θα συνεχίζει να ζει μέσα από την ψυχή και τις φλέβες κάθε Έλληνα!

Διότι… μπορεί «κάποιοι λαοί» να γαλουχούν και ανατρέφουν τα παιδιά τους και τη νέα γενιά με ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αξίες… μπορεί «κάποιοι λαοί» να επιδιώκουν την ύπαρξη δύο κατηγοριών ανθρώπων, αυτές των «αφεντικών» και των «δούλων»… ωστόσο, είναι αναγκαίο να κατανοήσουν «όλοι εκείνοι» πως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν στοιχεία που δεν πρέπει να καταπατώνται!
Πρέπει να αντιληφθούν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ΙΣΟΙ, ανεξαρτήτως των οικονομικών δυσχερειών που μπορεί να βιώνουν! Τα συστατικά αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα για την ομαλή συνύπαρξη των λαών, οι πολίτες των οποίων ΠΡΕΠΕΙ να τα κατανοήσουν, να συμμορφωθούν και να τα κάνουν κτήμα τους, κληροδοτώντας τα και στις επόμενες γενιές!

 avriani.makedonias


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]