Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σκάνδαλο συγκάλυψης σε παιδική πορνογραφία πλήττει τη Μέρκελ Απορίες αν γνώριζε «αρμοδίως» για το θέμα και η Μέρκελ

Παραιτήθηκε ήδη ο Υπουργός Γεωργίας στη Γερμανία
Κυβερνητικό σκάνδαλο παρέμβασης σε δικαστική έρευνα για διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας πλήττει τη κυβέρνηση Μέρκελ. Ήδη προκάλεσε την Παρασκευή, την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας στη Γερμανία...
Παραιτήθηκε ο υπουργός Γεωργίας Χανς Πέτερ Φρίντριχ, καθώς κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε πολιτικά πρόσωπα και σύμφωνα με εισαγγελείς, παρεμπόδισε την έρευνα των αρχών.
Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα, ο Φρίντριχ (ανήκει στο υπερσυντηρητικό CSU- αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ, στη Βαυαρία),που έως τον Δεκέμβριο ήταν υπουργός Εσωτερικών στη Γερμανία, καταγγέλεται, ότι ενημέρωσε αξιωματούχους του σοσιαλδημοκρατικού SPD, για μια διεθνή έρευνα σχετικά με ένα δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται ένα στέλεχος του κόμματός τους.

Ο βουλευτής του SPD Σεμπάστιαν Εντάτι, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, αρνείται ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό. Ο ίδιος ο 44χρονος βουλευτής παραιτήθηκε επίσης από το γερμανικό κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, επικαλούμενους λόγους υγείας.
Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα εσωτερικό σκάνδαλο για έναν βουλευτή πήρε διαστάσεις την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστό ότι ο Φρίντριχ ενημέρωσε τον επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τον Οκτώβριο, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Εντάτι. Ο Γκάμπριελ στη συνέχεια ενημέρωσε και άλλα στελέχη του κόμματος.

Εισαγγελείς του Ανόβερου, που εξετάζουν την εμπλοκή του Εντάτι στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, κατήγγειλαν, ότι η διαρροή των πληροφοριών ενδέχεται να έβλαψε την έρευνά τους. Ο Εντάτι φαίνεται ότι ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την έρευνα, δήλωσε ο Γεργκ Φρέλιχ, εισαγγελέας στο Ανόβερο.
Το αποτέλεσμα ήταν, όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ότι μπορεί να κατέστρεψε ενοχοποιητικά στοιχεία διαγράφοντας από τον υπολογιστή του αρχεία.

Από την πλευρά του ο Φρίντριχ υπογράμμισε ότι παραμένει πεπεισμένος ότι δεν έδρασε ανάρμοστα, αλλά σύμφωνα με τον νόμο ενημερώνοντας για την έρευνα το SPD, που την περίοδο εκείνη ήταν σε συζητήσεις με την Μέρκελ για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν να εξέταζαν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια υπουργική θέση στον Εντάτι.
Η τελευταία παραδοχή γεννά ζήτημα για την πιθανότητα ενημέρωσης και της καγκελαρίου Μέρκελ...
enet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]