ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η ΕΕ προετοιμάζει μια στρατιωτική επιχείρηση στα Βαλκάνια

Η Βοσνία - Εζεργοβίνη στις φλόγες.Προάγγελος ευρωπαϊκής στρατιωτικής επέμβασης και στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου, η ΕΕ προετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην Βοσνία –Εζεργοβίνη. Στο θέμα αυτό παρενέβη ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ στην χώρα Βαλεντίν Ίνζκο ο οποίος δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αποστείλουν στρατεύματα τα οποία θα εισέλθουν στην χώρα αν συνεχιστούν οι μεγάλες ταραχές που προφανώς συγκλονίζουν την χώρα…


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, η οποία αποτελεί μέρος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες έχουν πολιτική χροιά.
Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Vucic διαβεβαίωσε ότι το Βελιγράδι δεν θα ανεχθεί τις εξωτερικές παρεμβάσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ως χώρα (η Σερβία) που έχει την ευθύνη μίας εκ των τριών πλευρών της συμφωνίας του Ντέιτον!
Οι μαζικές διαδηλώσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, συνεχίζονται για 5η ημέρα, με το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων στην πόλη της Τούζλα που ταχύτατα επεκτείνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Διαμαρτυρίες διαδηλωτών υπάρχουν στην Τούζλα, Ζένιτσα, Σαράγεβο και σε άλλες πόλεις οι οποίες εκφυλίστηκαν γρήγορα σε συγκρούσεις και έφοδο προς τα διοικητικά κτίρια.
Δηλαδή έχουμε την επανάληψη του σεναρίου της γειτονικής Ουκρανίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις στη Μπάνια Λούκα, την πρωτεύουσα του σερβικού τμήματος της χώρας, ήταν απόλυτα ειρηνικές.
Σε άλλες πόλεις μέσα σε 5 ημέρες ταραχών υπήρξαν τουλάχιστον 348 τραυματίες, εκ των οποίων 187 ήταν αστυνομικοί.
Στην πρωτεύουσα, Σαράγεβο, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, και μόνο η χρησιμοποίηση πλαστικών σφαιρών από καουτσούκ, κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης δεν επέτρεψαν το πλήθος να καταλάβει το κτίριο.
Στην Τούζλα οι διαδηλωτές κατέλαβαν και έβαλαν φωτιά στο κτίριο της τοπικής διοίκησης και των δικαστηρίων. Στην Zenica έριξαν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα στο ποτάμι και στην πόλη Μπρτσκο κρατήθηκε όμηρος για κάποιο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος.
Σχόλιο: Η ΕΕ θυμήθηκε μετά το 1995 ότι η Βοσνία – Εζεργοβίνη βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η απειλή της επέμβασης στην χώρα ευρωπαϊκών δυνάμεων, βρίσκει ξεκάθαρα αντίθετη την Σερβία «με τους φίλους της» πιθανόν την Ρωσία, αναμοχλεύοντας παλαιά μίση και πάθη, σε μία χώρα που χύθηκε άφθονο αίμα.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η φτώχια και η ανέχεια σε συνδυασμό με «πολλούς» και διαφορετικούς παραγόντες έχει πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην χώρα.
Το εφιαλτικό σενάριο «προβλέπει» την Β-Ε να αποτελεί την αποκαλούμενη «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων, επεκτείνοντας τις φλόγες και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.
Πρώτος στόχος η ΠΓΔΜ με του αλβανοφώνους να αναμένουν με το «όπλο παρά πόδα» λόγω διαφωνιών με την κυβέρνηση των Σκοπίων σε πολλά ζητήματα που είναι ήδη γνωστά. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό το Κόσοβο απλά επιβεβαιώνει στο ίδιο σενάριο με την Β. Μιτρόβιτσα να αποτελεί την αφορμή διένεξης Σέρβων και Αλβανών λόγω δημοτικών εκλογών.
Απλά υπενθυμίζεται η ρήση του Αγίου πατροκοσμά
««Ἂν ὁ πόλεμος πιαστῆ ἀπὸ κάτω, λίγα θὰ πάθετε· ἂν πιαστῆ ἀπὸ πάνω, θὰ καταστραφῆτε».
Σχόλιο ιστολογίου: Αυτή η «τάση» της Ευρώπης να παρέμβει στα Βαλκάνια, εξαιτίας πολιτικών αναταραχών, ξεσκεπάζει ένα απολυταρχικό πρόσωπο του «ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού», το οποίο πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως, όχι μόνο επειδή κάποιοι ευρωπαίοι αποφάσισαν να προτάξουν τα όπλα ως λύση σε προβλήματα άλλων κρατών (βαλκανικών), αλλά χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από την Ελλάδα, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει συμφωνία για παρέμβαση τόσο της Eurogendfor όσο και του ΝΑΤΟ (με βάση το νέο ΝΑΤΟϊκό δόγμα), για την περίπτωση πολιτικών αναταραχών. Μάλιστα, με βάση τις προειδοποιήσεις που δίνονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα, οι κοινωνικές αναταραχές είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο στην Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων και η «πρώτη εμφάνιση» μίας ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ίσως θα πρέπει να αρχίσει να προβληματίζει τους Έλληνες πολίτες για πιθανή διάθεση περαιτέρω καθόδου αυτής της στρατιωτικής δύναμης προς το Αιγαίο… και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρόνο, εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας ζητήσει βοήθεια ή (ακόμη) και εάν οι Ευρωπαίοι κρίνουν πως πρέπει να παρέμβουν στην Ελλάδα εξαιτίας πολιτικών αναταραχών…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται μόνο μετά από την άδεια του ιστολογίου (http://kostasxan.blogspot.gr/)


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]