Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

"Πνίγονται" για ρευστό επιχειρήσεις & ασφαλιστικά ταμεία!!

| No comment
Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς της χώρας, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές λόγω της ταμειακής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά, πολλώ δε μάλλον να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, έχουν ρυθμιστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,17 δισ. ευρώ έναντι των προβλέψεων για 5,5 δισ. ευρώ, ενώ απογοητευτική είναι η κατάσταση στον ΟΑΕΕ όπου έχουν ρυθμιστεί μόλις 183 εκατ. ευρώ έναντι 4 δισ. ευρώ.


Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις, καθώς καλούνται να ρυθμίσουν οφειλές παλιότερων ετών, την ίδια ώρα που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, όπως αναφέρει το real.gr.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία παρά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις συνειδητοποιεί πλέον ότι το ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, όσο και η διοικήτρια του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου επισημαίνουν ότι η προσπάθεια ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ενταθεί, προειδοποιώντας ότι μετά τις 30 Απριλίου τα ταμεία θα προχωρήσουν στη λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Αναλυτικά στο ΙΚΑ έχουν υποβληθεί 74.903 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν ελεγχθεί 55.213. Στον ΟΑΕΕ έως το τέλος Μαρτίου υποβλήθηκαν22.000. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα η έλλειψη ρευστότητας στους δυο μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες. Το ΙΚΑ έχει ήδη εισπράξει το 64,4% της (μειωμένης λόγω Μνημονίου) κρατικής επιχορήγησης του 2012 (1,4 δισ. ευρώ) και μολονότι υπολογίζει να απορροφήσει επιπλέον 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας τα ποσά αυτά δεν διασφαλίζουν στο σύνολό τους τις πληρωμές έως το τέλος του χρόνου.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και ο ΟΑΕΕ, επίσης, με μειωμένη κρατική επιχορήγηση (800 εκατ. ευρώ από τα οποία έχει εισπράξει τα 240 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο) και με ένα συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα εσόδων από τη μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών (από τους 800.000 πληρώνει μόνο το 55%).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]