Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ανοιχτά της Κύπρου πολεμικά πλοία από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία… – Μπαινοβγαίνουν στο «οικόπεδο 12» οι Τούρκοι!!

| No comment
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο “Πίρι Ρέις” και πολεμικά σκάφη της Τουρκίας φέρονται να βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου η Κύπρος πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Την σχετική δήλωση έκανε ανώνυμα στο Γαλλικό πρακτορείο αξιωματούχος της κυβέρνησης Ερντογάν. ”Το πλοίο μας βρίσκεται σε ένα μέρος κοντά στην ελληνοκυπριακή ζώνη και συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη”, είπε η πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία απειλεί ευθέως τους Ελληνοκύπριους σχετικά με τις έρευνες που διεξάγουν. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα διπλωματικό παιχνίδι, με τον Γ.Παπανδρέου να επιδιώκει με παρέμβασή του εξομάλυνση της τουρκικής στάσης. Μάλιστα η Χουριέτ έγραψε σήμερα για επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, έφτασε στην Αθήνα ο νέος Τούρκος πρέσβυς Κερίμ Ουράς.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63405392
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
12.50: Στο οικόπεδο 12, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι κυπριακές έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία “Noble Energy International”, μπαινοβγαίνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρέις”, συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία!
Το “Πίρι Ρέις” ακολουθούν από κοντά η τουρκική φρεγάτα “Giresun” και η τουρκική κορβετα “Bartin”. Αυτή την ώρα τα σκάφη κινούνται στα όρια του οικοπέδου 12 επιδιδόμενα σε έναν πόλεμο νεύρων. Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται επίσης πολεμικά πλοία των Ηνωμενων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περίπου 100 μίλια από την εξέδρα που γίνονται οι έρευνες πλέει η αμερικανική φρεγάτα “Monterey”, ενώ στην ευρύτερη περιοχή κινούνται ένα βρετανικό και ένα ρωσικό πολεμικά πλοία.
Με την παρουσία πολεμικών τους πλοίων νοτιως της Κύπρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανια και η Ρωσία αποδεικνύουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εξέλιξη των κυπριακων ερευνών, αλλά και να παρακολουθήσουν με ίδια μέσα τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Πληροφορίες περί πτήσης αμερικανικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας στην περιοχή γύρω από την πλατφόρμα που γίνονται οι γεωτρήσεις για τη διαπίστωση της ποσότητας και ποιότητας φυσικού αερίου δεν επιβεβαιώνονται.
Πάντως είναι προφανές ότι με την «εισβολή» τους αυτή, εφ’ όσον αρχίσουν τη διεξαγωγή ερευνών, τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το Πίρι Ρέις παραβιάζουν την κυριαρχία της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη που η Λευκωσία έχει ορίσει με το Ισραήλ και τα άλλα γειτονικά της κράτη.
Περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης, η τουρκική φρεγάτα “Giresun”, η κορβέτα “Bartin” και το Πίρι Ρέις έπλεαν σε απόσταση περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά από την εξέδρα “Homer Ferrington” που γίνονται οι γεωτρήσεις στον υποθαλάσσιο βυθό της Κύπρου.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=148585


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]