Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Νέο απόρρητο έγγραφο καίει τον Χριστόφια!!

| No comment
Εκτεθειμένος και απογυμνωμένος είναι πλέον ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι πολιτικές του ευθύνες σχετικά με την τραγωδία στο Μαρί φαίνεται να είναι ασήκωτες. Όπως προκύπτει από άκρως απόρρητο έγγραφο ειδικού χειρισμού που συντάχθηκε έπειτα από την επίσκεψη του κύπριου Προέδρου στη Συρία τον Αύγουστο του 2009, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας διαβεβαίωνε τον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι το κατασχεθέν φορτίο των 89 μεταλλικών κιβωτίων με πυρίτιδα και άλλο στρατιωτικό υλικό, που προκάλεσαν με την έκρηξή τους την τραγωδία στο Μαρί στις 11 Ιουλίου, θα φυλαγόταν καλά και δεν θα παραδιδόταν σε κανένα άλλο κράτος ή οργανισμό παρά μόνο στη Συρία και το Ιράν. Μάλιστα ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας είχε πει στον Άσαντ ότι έχει δαπανήσει 200.000 ευρώ για την ασφαλή φύλαξή τους! Στη σελίδα 7 του εγγράφου, που φέρει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, αναφέρονται και τα εξής:


«Ο Πρόεδρος Άσαντ ζήτησε όμως και από τον Πρόεδρο Χριστόφια να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση όσον αφορά το φορτίο του πλοίου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι το φορτίο δεν θα δοθεί σε οποιονδήποτε και θα παραμείνει φυλαγμένο στην Κύπρο μέχρις ότου είναι δυνατή η επιστροφή του στη Συρία ή το Ιράν». Και σε άλλα σημείο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Μετά την απάντηση της σχετικής επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ζήτησαν να τους παραδοθεί το φορτίο του πλοίου, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας αρνήθηκε να το πράξει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα παραδώσει το φορτίο σε οποιαδήποτε χώρα».

Το νέο απόρρητο έγγραφο προκάλεσε τις αντιδράσεις του συνόλου των κομμάτων στην Κύπρου που χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση του Προέδρου Δ. Χριστόφια και τον κατηγορούν ότι ψεύδεται ενώπιον του λαού αφού μέχρι στιγμής ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε την κατάσταση του φορτίου. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι έδιδε υποσχέσεις στη Συρία και ότι ισχυριζόταν, πράγμα που δεν είναι αληθές, ότι ο δαπάνησε 200.000 ευρώ για τη φύλαξή του.

Το Παρόν της Κυριακής


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]