Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

BLOOMBERG: ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩ ΤΕΛΟΣ!

| No comment


Γράφει ο Αντίοχος

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τα λεγόμενα της φράου Μέρκελ, για τις συνέπειες που θα έχει τυχόν έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ, κινείται το (γνωστών συμφερόντων…) Bloomberg.

Ενώ, λοιπόν, η φράου εμφανίζεται καθησυχαστική, θεωρώντας διαχειρίσιμη μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το Bloomberg View, χαρακτηρίζει την άποψή της λανθασμένη και άκρως επικίνδυνη.



Ιδού:

«Είναι αλήθεια ότι ότι εάν οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου φέρουν μια νέα κυβέρνηση προετοιμασμένη να κηρύξει στάση πληρωμών παρά να συνεχίσει την λιτότητα, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες. Αυτό ωστόσο λέει λίγα για το χάος που θα μπορούσε να ακολουθήσει την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ. Η μετάδοση δεν είναι ποτέ προβλέψιμη.

Μόλις γίνει αντιληπτό ότι η συμμετοχή στο ευρώ φαίνεται να είναι εφήμερη, παρά την επιμονή της συνθήκης της ΕΕ ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη, τότε και άλλα ασθενή κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα είναι ευάλωτα στη σπέκουλα αναφορικά με την ισχύ τους για την παραμονή στο ευρώ. Οι επενδυτές μπορεί να οδηγηθούν να «σορτάρουν» τα ομόλογα της Ιταλίας, της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας -ανεξαρτήτου του πόσο ισχυρά είναι τα πολιτικά ή οικονομικά επιχειρήματα κατά της αποχώρησης από το ευρώ- οδηγώντας το κόστος δανεισμού σε επίπεδα που δεν μπορούν να αντέξουν. Όποια χώρα και να φύγει από το ευρώ θα θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του κοινού νομίσματος».

Καταλαβαίνετε τι όπλο έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το εκμεταλλεύεται, δηλώνοντας από τώρα ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες»!

Φανταστείτε, να ήταν η Χρυσή Αυγή στη θέση του! Θα μπορούσε να «χορέψει στο ταψί» όλη την Ευρώπη και να σταματήσει τον εθνικό και κοινωνικό κατήφορο!

Όμως, αυτή την ώρα δεν είναι η Χρυσή Αυγή στα πρόθυρα της εξουσίας, αλλά ο άκρως συστημικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει συμβιβαστεί σε όλα με τη φωνή των Κυρίων του. Αλλά, που θα πάει, θα ’ρθει και η ώρα της Χρυσής Αυγής και τότε θα δείτε τον κόσμο να τρέμει!

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]