Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

O Economist αποκαλύπτει τον Τσίπρα: Δεν υπόσχεται πλέον «σχισμένα μνημόνια» - Χτίζει προφίλ στο εξωτερικό!!!

| No comment
Τον πήραν χαμπάρι και στο εξωτερικό τον Τσίπρα και οι διεθνείς τοκογλύφοι πανηγυρίζουν για τον νέο σύμμαχο που απέκτησαν.
Πολύ καιρό τώρα είχαμε πει ότι ο Τσίπρας εφάρμοζε μία συστηματική διγλωσσία που είχε άλλωστε ως κορωνίδα την φράση του ίδιου του Τσίπρα «ξέρετε πώς είναι τώρα, αλλιώς μιλάς σε ειδικά ακροατήρια ακαδημαϊκών κι αλλιώς σε μια λαϊκή συγκέντρωση».
Εδώ και αρκετό καιρό αυτή η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταθεί αφού από την μία ακούγονται φωνές, όπως αυτή του Λαφαζάνη, οι οποίες επιμένουν στις θέσεις του παρελθόντος και από την άλλη οι «ρεαλιστές» έχουν μετακινηθεί σε άκρως μνημονιακές δηλώσεις και πρακτικές, όπως η επίσκεψη του Τσίπρα στον Άσμουνσεν, τον Ντράγκι και τον Μόντι.

Πάνω σε αυτές τις επισκέψεις, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων, ο Economist έγραψε διθυράμβους για τον Τσίπρα. Το άρθρο του Economist, πέρα από εγκωμιαστικό είναι και ξεκάθαρο, αφού βασίζεται στο «προφίλ στο εξωτερικό» που χτίζει ο Τσίπρας, αλλά και στο ότι «δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σκίσει τα μνημόνια».
Ένα σημείο στο οποίο το άρθρο του Economist διατήρησε τις επιφυλάξεις του, είναι οι δηλώσεις Τσίπρα στην ΔΕΘ, οι οποίες χαρακτηρίζονται «υπερβολικές», ενώ το σχόλιο του περιοδικού, συνοδεύεται με δήλωση ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λέει ότι «Είναι πολύ καλά όλα αυτά για να είναι αληθινά».
Αυτό, φυσικά, είναι τα προεόρτια της νέας κωλοτούμπα Τσίπρα, ο οποίος μόλις γίνει πρωθυπουργός θα εφαρμόσει πλήρως τις δηλώσεις Μητρόπουλου, δηλαδή το μνημόνιο και η λιτότητα θα ισχύουν όσο αυτός «θα διαπραγματεύεται».
Μπορεί να χρειαστεί και μία δεκαετία διαπραγματεύσεων, αλλά η παροχολογία θα συνεχίζεται. Σταθερά, σε κάθε εκλογές. Σαν τον Σαμαρά!
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]