Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Συμφωνία "πύραυλος" για τα ΕΑΣ και το πυροβολικό για τα MLRS!!

| No comment


Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

"Αλλαγή σκηνικού" για το ελληνικό πυροβολικό. Στρατηγική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ των κρατικών ''Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων'' (ΕΑΣ-πρώην ΠΥΡΚΑΛ -ΕΒΟ) με την αμερικανική Λόκχηντ-Μάρτιν αποτελεί την αφετηρία για μια κοσμογονικών διαστάσεων αλλαγή στην ισχύ του πυροβολικού με την αναβάθμιση, εκσυχρονισμό των 36 Αυτοκινούμενων Συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και απόκτηση ( με συμπαραγωγή) νέας τεχνολογίας πυραύλων διαφόρων κατηγοριών (ρουκετών, άλλων ευρύτερου βεληνεκούς κ.α.) για τα συστήματα αυτά.




Παράλληλα η συμφωνία -πλαίσιο, που υπεγράφη παρόντων του Υπουργού Αμυνας κ Δημ. Αβραμόπουλου και της αρμοδίας Αν.Υπουργού κ Φώφης Γεννηματά-  ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με την ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για απόκτηση σε  επόμενη φάση, και μεγάλου αριθμού (40) μεταχειρισμένων MLRS από τα αμερικανικά αποθέματα των ΗΠΑ, όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert.gr.Οι 40 μεταχειρισμένοι εκτοξευτές  MLRS με την παράδοση τους  θα είναι εκσυγχρονισμένοι και σε κατάσταση αμέσου λειτουργίας-  πάντα με επιδιωκόμενο μοντέλο αυτό της συμπαραγωγής.
530 εκ. ευρώ σε 5 χρόνια!


Το κλειδί της συμφωνίας  είναι ότι σε όλες οι φάσεις εκσυχρονισμού, αναβάθμισης των MLRS και προμήθειας και παραγωγής νέου τύπου βλημάτων (με  συντήρηση και υπαρχόντων) προβλέπεται η πλήρης συμμετοχή της κρατικής ΕΑΣ ως συμπαραγωγού, το εύρος της οποίας θα προκύπτει από συμβόλαια που θα καταρτίζονται.
Ήδη η Λόκχηντ Μάρτιν έχει αξιολογήσει τις δυνατότητες των υποδομών των ΕΑΣ με πολύ ικανοποιητικά συμπεράσματα στην κατεύθυνση του επιδιωκόμενου στόχου για επέκταση του επιχειρησιακού ορίου ζωής, την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των MLRS αλλά και την παραγωγή νέων πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας.  Άλλωστε οι δυο εταιρίες είχαν και πάλι συνεργαστεί στην συμπαραγωγή των ελληνικών Patriot, με την κρατική εταιρία να έχει φτιάξει πολλά κομμάτια στις εγκαταστάσεις της.

Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων για τα MLRS-εκτός της ενδεχόμενης αγοράς των μεταχειρισμένων- υπολογίζεται σε περίπου 520-530 εκατ. ευρώ.Η υλοποίηση των προγραμμάτων  προβλέπεται σε βάθος 5 χρόνων.

Η πρώτη εκ των συμφωνιών αναμένεται να υπογραφεί - σύμφωνα με στελέχη και των δυο πλευρών - πριν λήξει το έτος καθώς, όπως έχει επισημάνει η αρμόδια για την αμυντική βιομηχανία αν.Υπουργό κ Φώφη Γεννηματά, η ''συμβολαιοποίηση'' συμφωνιών αποτελεί ''κλειδί'' για την επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ της τρόικας για την βιωσιμότητα των ΕΑΣ την συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν από πλευράς ΕΑΣ ο Διευθύνων Συμβουλος κ. Σωτήρης Χριστογιάννης  και από πλευράς Λόκχηντ ο Αντιπρόεδρος Πυραυλικών Συστημάτων κ. Τζορλι Γκάρλαντ.Παρόντες επίσης ο υφυπουργός Άμυνας κ Λαμπρόπουλος,ο Γεν Διευθυντής Εξοπλισμών κ Δ. Γεωργιόπουλος, ο Προέδρος των ΕΑΣ κ.Γ. Δεμίρης, ο αντιπρόεδρος της Λόκχηντ κ. Πλέσσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος κ.α.

 onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]