Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Για τους Τούρκους το CNN πρέπει να ντρέπεται που έδειξε τον χάρτη με το που ζούνε οι Κούρδοι!!

| No comment
«Το αμερικανικό δίκτυο CNN έχει παρουσιάσει έναν χάρτη όπου το ‘Κουρδιστάν’ χωρίζει την Τουρκία στη μέση, μάλιστα δηλώνει ότι κατά της γνώμη του καναλιού,  δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο χάρτη, που χρησιμοποιήθηκε για να δείξει που ζουν οι Κούρδοι», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η διεθνής μετάδοση της είδησης αυτής από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN International, προκάλεσε οργή στην Τουρκία, δείχνοντας την ανατολική Τουρκία  και κυρίως την νοτιοανατολική Ανατολία ως ‘Κουρδιστάν’, σε ένα τμήμα των ειδήσεων του αμερικανικού καναλιού που είχε τον τίτλο « Ποιοι είναι οι Κούρδοι;».
Στο θέμα παρουσιάζεται ο δημοσιογράφος Nick Robertson, όπου αναφέρεται στον πρόσφατο αγώνα των Κούρδων κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και διευκρινίζει διεθνώς ποιοι είναι οι Κούρδοι και που κατοικούν.
«Αφού αναφέρει –γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ότι η πλειοψηφία των 30 εκατομμυρίων Κούρδων είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, ο Ρόμπερτσον τονίζει ότι οι Κούρδοι «δεν έχουν αποκτήσει ποτέ δική τους πατρίδα» στον απόηχο του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Διαμάχη προέκυψε όταν έγινε περαιτέρω η έκφραση ότι το ήμισυ του πληθυσμού των Κούρδων ζει στην Τουρκία, ενώ οι άλλοι Κούρδοι ζουν στο Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία. Σε αυτό το σημείο το κανάλι έδειξε την ‘περιφέρεια του Κουρδιστάν’ που κάλυπτε σχεδόν τη μισή Τουρκία και άλλες περιοχές», γράφει το δημοσίευμα.
Μετά την εκπομπή, πολλοί αντέδρασαν στα κοινωνικά δίκτυα για το χάρτη και τουρκικές οργανώσεις και ιδρύματα έστειλαν email προς το CNN για να διαμαρτυρηθούν.
Μετά από αυτήν την κατακραυγή βγήκε το CNN και είπε ότι δεν υπήρχε κανένα λάθος στην ειδησεογραφία και ότι ο χάρτης δεν έδειξε κανένα κράτος του Κουρδιστάν, αλλά την περιοχή της Μέσης Ανατολής που ζουν οι Κούρδοι και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]