Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Δωρεά ταχέων σκαφών στο Λιμενικό ματαιώνεται λόγω ...πτώχευσης!! Απίστευτη ιστορία!!

| No comment


Και μετά από τους πανηγυρισμούς για την “δωρεά σκαφών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών” στο Λιμενικό, η “ανώμαλη προσγείωση”.



Τον Απρίλιο του 2013, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έλαβε χώρα μια λαμπρή τελετή στην οποία παρευρέθηκε ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Έκει είχε ανακοινωθεί ότι η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα δύο φουσκωτά σκάφη μήκους 12,5 μέτρων Ολλανδικής εταιρείας . Δεν θα εξετάσουμε τα συν και τα πλην των σκαφών για τα οποία μπορούν να “συγκρούονται” συμφέροντα.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της δωρεάς και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει πτώχευση και χρεωκοπημένη πλέον αναστέλλει την λειτουργία της, ενώ περίπου ένα χρόνο μετά ότι έχει απομείνει από την εκκαθάρισή της, εξαγοράζεται από ολλανδικό όμιλο.

Και τώρα τι θα γίνει με τα σκάφη; Ευτυχώς κάποιοι στο Λιμενικό Σώμα κάτι είχαν καταλάβει και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Πως είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; Η εταιρεία που τελικά πτώχευσε είχε προσπαθήσει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του Λιμενικού, ύψους 14.000.000 ευρώ, υποβάλλοντας όπως λένε οι κακές γλώσσες “μη έγκυρες εγγυητικές επιταγές”. 

 onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]