Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Π.Ατζακά για Αμφίπολη: "Το ψηφιδωτό φανερώνει ότι είναι ένα εξέχων πρόσωπο στον τάφο" !!!

| No comment
Την άποψη πως το ψηφιδωτό της Αμφίπολης είναι μοναδικό του είδους του εξέφρασε η ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Παναγιώτα Ατζακά. 

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η κ. Ατζακά έκανε λόγο για ένα ψηφιδωτό, που με τα εντυπωσιακά του χρώματα, μάγεψε ακόμα και την ίδια, ενώ υποστήριξε πως είναι το πρώτο της συγκεκριμένης εποχής με εικονιστικές παραστάσεις.
«Στους τάφους τα ψηφιδωτά δεν είναι καθόλου συχνά. Το παράδειγμα της Αμφίπολης είναι μοναδικό. Σε πολύ μεταγενέστερες εποχές, στη μετά-χριστιανική περίοδο, υπάρχουν ταφικά ψηφιδωτά με εικονικές παραστάσεις. Ωστόσο, στην περίοδο που ανήκει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης δεν υπάρχει τίποτε ανάλογο. Και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει το εύρημα ιδιαίτερο μοναδικό» ανέφερε η καθηγήτρια Αρχαιολογίας.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν το ψηφιδωτό μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού, η κ. Ατζακά μίλησε για ένα εξέχων πρόσωπο της αρχαιότητας, διατηρώντας, ωστόσο, την επιφύλαξή της στο όνομα του "ενοίκου" του τάφου, λέγοντας πως τις απαντήσεις θα τις δώσει μόνο η ανασκαφική ομάδα. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]