Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!! Αποσύρθηκε διάταξη που "αθώωνε" τον ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ !!!

| No comment



Του Παναγιώτη Στάθη 

Δεν περιλαμβάνεται τελικά στην τελική πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα που κατατέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης, η διάταξη που είχε προκαλέσει σάλο στα δικαστήρια και κυρίως στο Εφετείο της Αθήνας, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διαφωνούντων «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή. 



Η συγκεκριμένη διάταξη θα έθετε ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης τον πορισμό οικονομικού οφέλους. Δηλαδή οι δράστες να έχουν μέσα στους σκοπούς της δράσης τους το οικονομικό όφελος το οποίο θα πρέπει και να έχουν εισπράξει. Συγχωροχάρτι Η πρόταση αυτή, έλεγαν δικαστικές πηγές που αντιδρούσαν, ισοδυναμεί με συγχωροχάρτι για τους κατηγορούμενους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς βέβαια τον πορισμό του οικονομικού οφέλους. 

Αντίθετα δεν έχει προκύψει, μέχρι στιγμής, ότι τα μέλη της είχαν τέτοιου είδους οφέλη. Κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα και ότι έχει γίνει στην ανάκριση αλλά και την περίπτωση εκδίκασης της υπόθεσης, αφού ουσιαστικά θα έπρεπε να εκδοθεί απαλλακτική πρόταση και βούλευμα, καθώς αυτή η διάταξη ως ευνοϊκότερη ουσιαστικά έχει αναδρομική ισχύ. Η διάταξη αποσύρθηκε μετά και την επισήμανση κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης πως οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό, κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με απόρριψη της πρότασης. 

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ "ΜΑΥΡΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗ"...

Για ακόμα μια φορά ο πανικός του πολίτικου και του παρά (;) δικαστικού συστήματος είναι φανερός. Άρον – άρον λοιπόν οι εντολοδόχοι του Αθανασίου και του Σαμαρά απέσυραν την διάταξη που προϋπόθετε την ύπαρξη οικονομικού οφέλους ώστε να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και που ουσιαστικά αθώωνε άμεσα όλους τους συναγωνιστές μας που είναι έγκλειστοι. Μπρος σε αυτό το γεγονός που ,για ακόμα μια φορά , θα εξέθετε την κυβέρνηση προτίμησαν να δώσουν συγχωροχάρτι στους μεγαλοκαπιταλιστές επιχειρηματίες και τους λοιπούς παρατρεχάμενους που με αυτή την διάταξη θα έπαιρναν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Άλλωστε ο ‘’κουμπαράς’’ γεμίζει για να εξαγοραστούν ψήφοι και συνειδήσεις εν όψει της εκλογής του πρόεδρου της δημοκρατίας την ιδία στιγμή που αθώοι είναι φυλακή απλά και μόνο επειδή εξέθεσαν αλλεπάλληλες φορές το σάπιο αυτό σύστημα στον ελληνικό λαό και παραμένουν αμετανόητοι εθνικιστές.

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]