Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η "μυστική αποστολή" του ΠΝ στα Αντικύθηρα για τα αρχαία - Ποια είναι η σημαντική εμπλοκή του !!

| No comment


“Μυστική αποστολή” πάρα πολύ σημαντική έχει αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό στα Αντικύθηρα. Εκεί όπου οι αρχαιολόγοι αλλά και η κυβέρνηση έχει ποντάρει πολλά.

Οι αρχαιολόγοι για λόγους ουσίας αφού ο αρχαιολογικός “θησαυρός” που αναζητούν είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η κυβέρνηση για λόγους “επικοινωνίας” αφού μετά από την Αμφίπολη ,ελπίζει βάσιμα ότι θα έχει να παρουσιάσει κι ένα δεύτερο “αρχαιολογικό θαύμα” στα Αντικύθηρα, πηγαίνοντας σε μια προεκλογική περίοδο με “χλαμύδες ,χιτώνια και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων”.
Που εμπλέκεται το ΠΝ

Το ΠΝ έχει ρόλο πρωταγωνιστικό στις έρευνες των Αντικυθήρων. Μετά από αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ενεργό ρόλο στις υποβρύχιες έρευνες – ανασκαφές. Από τα μέσα Οκτωβρίου έχει διαθέσει το πλοίο ΘΕΤΙΣ. Στο πλοίο έχει φορτωθεί το σύστημα EXOSUIT που δίνει τη δυνατότητα στους δύτες να παραμείνουν πολλές ώρες στο βυθό και σε μεγάλα βάθη.

Στο ΘΕΤΙΣ έχουν επιβιβαστεί τεχνικοί οι οποίοι και χειρίζονται το σύστημα αλλά και δύο δύτες του ΠΝ, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση στις ΗΠΑ για καταδύσεις με το σύστημα EXOSUIT.

Το ΠΝ έχει διαθέσει ακόμη ομάδα βατραχανθρώπων της ΔΥΚ με έναν ιατρό καταδυτικής αλλά κι ένα ρυμουλκό. Τέλος στην αποστολή συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο τύπου Aegean Hawk, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) για ενδεχόμενη μεταφορά ασθενή.
Για την απευκταία περίπτωση ατυχήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα οι θάλαμοι υπερβαρικής ιατρικής του ΝΝΑ και του ΝΝΚ.

Η ενεργή συμμετοχή του ΠΝ έχει μείνει συνειδητά εκτός κάδρου.

Τι έχουν βρει και γιατί δεν έγιναν ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι τα ευρήματα στα Αντικύθηρα θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και “πολιτικά” .Γι΄ αυτό και θέλει όλες οι ανακοινώσεις να γίνουν στην Αθήνα. Κάτι που ενόχλησε τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, πρόεδρο του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και χρηματοδότη των ερευνών . Ο κ.Λασκαρίδης σε εκδήλωση στο Καψάλι των Κηθύρων,είπε πως τα νέα ευρήματα παραμένουν στο... σκοτάδι, μέχρι να ανακοινωθούν από επίσημους φορείς και ακόμη αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα ευρήματα, μιλώντας ακόμη και για καθεστώς λογοκρισίας από την πολιτεία, που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.

"Βρισκόμαστε σε καθεστώς λογοκρισίας. Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε τα ευρήματα της έρευνας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Από τις καλύτερες των προθέσεων μέχρι και λόγοι τους οποίους φαντάζεστε", δήλωσε 0 Π. Λασκαρίδης. ο οποίος έχει παραχωρήσει το σκάφος του «Γλάρος», για τις ανάγκες της αποστολής.

Τα όσα είπε ο κ. Λασκαρίδης επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου και η διευθύντρια της εφορίας ενάλιων ανασκαφών, Αγγελική Σίμωση, η οποία και έχει την εποπτεία της αποστολής, ενώ παράλληλα συνέστησε υπομονή, αφού "η διαφορά της εδώ ανασκαφής με την Αμφίπολη, όπου γίνονται διαρκώς ανακοινώσεις, είναι ότι εδώ είναι θάλασσα".

"Εδώ οι άνθρωποι βουτούν στα 50 μέτρα. Υπάρχουν ευρήματα σημαντικά θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος της ανασκαφής όπως θα έχουμε μπορέσει να αναλύσουμε τις νέες ανακαλύψεις", τόνισε η κ. Σίμωση.

 onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]