Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

"Φαρσοκωμωδία" με τον νόμο Βενιζέλου για τις προμήθειες!!

| No comment


Ο νόμος Βενιζέλου για τις προμήθειες προβλέπει μεταξύ άλλων και “κώδικα δεοντολογίας” για τις συναντήσεις που θα έχουν οι κρατικοί περί των εξοπλισμών αξιωματούχοι με τις εταιρείες. Αποτέλεσμα; “Του Κουτρούλη ο γάμος”!



Η πρόβλεψη για “κατάργηση των αντιπροσώπων” δεν μπορούσε να λειτουργήσει αφού οι εταιρείες του εξωτερικού επέμειναν στην διατήρησή τους. Και τι έγινε; Σε κάθε ραντεβού “βαφτίζονται” με διαφορετικό τίτλο! Είναι τραγελαφικό να διαπιστώνει κάποιος ότι το ίδιο πρόσωπο στην μία επαφή είναι “διευθύνων σύμβουλος”, στην άλλη “τεχνικός σύμβουλος” και στην τρίτη “υπαλληλος”!

Ο νόμος Βενιζέλου δεν έλυσε απολύτως τίποτα αντιθέτως δημιούργησε ένα απίστευτο χάος στο οποίο αναγκαστικά κυριαρχεί η υποκρισία!

ΕΔΩ  μπορείτε να δείτε τι απαιτείται για να συμμετέχει κάποιος σε συνάντηση στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Είναι βέβαιο ότι η διαφάνεια εξασφαλίζεται όταν υπάρχει ένας νόμος που δεν επιτρέπει να αγοραστούν ούτε …βίδες. Το θέμα είναι ότ μαζί με την διαφανεια εξασφαλίζεται και η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων!

Δείτε το …ημερολόγιο ραντεβού της διεύθυνσης εξοπλισμών για να καταλάβετε.

Το πρώτο παράδειγμα έχει να κάνει με την συνάντηση που έγινε στην ΔΑΥ με Εκπροσώπους της Εταιρείας «ALENIA AERMACCHI». Πρόκειται για την άκρως αμφιλεγόμενη συμφωνία “κοψίματος” των τεσσάρων τελευταίων C 27 που αναμέναμε να παραλάβουμε. Ήταν αυτά που θα είχαν εναέριο ανεφοδιασμό. Συμφωνήσαμε να μην τα παραλάβουμε με αντάλλαγμα να …κάνουν να πετάξουν τα οκτώ αεροσκάφη που δεν πετάνε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και συντήρησης! Όπως θα δείτε στην επίσημη ανακοίνωση ο Έλληνας της αντιπροσωπείας των Ιταλών αναγράφεται …με λατινικά και χαρακτηρίζεται διευθύνων σύμβουλος! Της Alenia; Έλα ντε:

“Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε, στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «ALENIA AERMACCHI», κ. Claudio Te Giacomo (Customer Support & Services Project Head of  Business Management), κ. Luca Elio Nuzzo (Customer Support & Services Sales – Head of Proposals & Contracts) και κ. Vassilis Lois (Διευθύνων Σύμβουλος) με αρμόδιους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της Διοίκησης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην ενεργοποίηση της Νο3 τροποποίησης της σύμβασης 004Γ/03 και ειδικότερα στην αξιοποίηση των αεροσκαφών C-27J”.


Στα επόμενα παραδείγματα έχουμε “βαφτίσια”. Οι αντιπρόσωποι απαγορεύονται ,οι εκπρόσωποι επιτρέπονται. Η BAE με τον εκπρόσωπό της έκανε ενημέρωση για τον εκσυγχρονισμό των F 16:

Συνάντηση στη ΓΔΑΕΕ με Εκπροσώπους της εταιρείας «BAE SYSTEMS»
Tην 7 Οκτωβρίου 2014 o Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος και επιτελείς αυτής συναντήθηκαν στη ΓΔΑΕΕ με τον Vice President, International Business Development της εταιρείας «BAE SYSTEMS» κ. Jeffrey Chapman McCray, συνοδευόμενο από τον επίσημο εκπρόσωπο της «BAE SYSTEMS» στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιο Στάμου, κατόπιν αιτήματός τους και συζήτησαν θέματα σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των αφων F-16 της ΠΑ, καθώς και Σύμβασης ΑΩ ενδιαφέροντος της εταιρείας

Τα πιο …αστεία από τα αναγραφόμενα είναι αυτά που εμφανίζουν το ίδιο πρόσωπο σε διαφορετικές συναντήσεις με …διαφορετικό τιτλο. Όπως για παράδειγμα ο κ.Γιώργος Χριστοφορίδης που την μία εμφανίζεται ως Sales & Relation Manager της εταιρείας AIRBUS HELICOPTERS (EUROCOPTER) και την άλλη ως …απλός υπάλληλος της εταιρείας.

Ο νόμος Βενιζέλου έχει κάνει όλο αυτό το μπάχαλο.

Τελικά βάβαια πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι για να συνεννοηθούμε:

Αν για όλα φταίνε οι αντιπρόσωποι,εκπρόσωποι ή όπως αλλιώς βαφτίζονται να τους καταργήσουμε. Κι αν αυτό προβλέπει ο νόμος Βενιζέλου ας το τηρήσουμε. Διαφορετικά ας αλλάξουμε επειγόντως τον νόμο του αντιπροέδρου για να μην γελάνε και οι ξένοι μαζί μας .

 onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]