Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Μόνιμη ναυτική "Τask Force" εγκαθιστά η Τουρκία στα Κατεχόμενα!!!

| No comment


Μόνιμη ναυτική "ΤASK FORCE" εγκαθιστά η Τουρκία στα Κατεχόμενα! Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο και την εφημερίδα «Σημερινή»,   το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δημιούργησε σύγχρονη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, έτοιμη να επεμβαίνει και σε έρευνες στις κυπριακές θαλάσσιες περιοχές. Όλοι καταλβαίνουμε τι αυτό συνεπάγεται


Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν , τις τελευταίες μέρες έχουν καταπλεύσει στην Αμμόχωστο τουρκικά πολεμικά σκάφη και, όπως δήλωσε στη εφημερίδα «Σημερινή» πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα, το λιμάνι της κατεχομένης πόλης παρουσιάζει εικόνα ναυστάθμου της Τουρκίας. Η ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας της Τουρκίας στην κατεχόμενη περιοχή σχετίζεται, ασφαλώς, με την κρίση η οποία προκαλείται από τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Αμμόχωστο κατέπλευσε  σύγχρονη Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, την οποία έχει δημιουργήσει η Τουρκία για λογαριασμό του ψευδοκράτους και η οποία έχει λάβει εντολές, σε περίπτωση ναυαγίων στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή ή στα διεθνή ύδατα, να παρεμβαίνει για τη διάσωση μεταναστών ή άλλων προσώπων που κινδυνεύουν.
Με δεδομένη την  αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, εκφράζεται ανησυχία ότι, σε περίπτωση κατά την οποία η τουρκική ομάδα παρέμβει και αναλάβει το έργο διάσωσης, όχι μόνο θα καταδειχθεί η αδυναμία του κυπριακού κράτους σε επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα αποσπάσουν τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας για την παρέμβασή τους.
Στο μεταξύ, και ενώ η τουρκική τορπιλάκατος συνεχίζει να παρακολουθεί εκ του πλησίον τις εργασίες γεώτρησης στον «Ονασαγόρα», έγκυρες πηγές τόνιζαν ότι «η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη απ” ό,τι φαντάζεται ο καθένας», και υπογράμμιζαν την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και προσεκτικών χειρισμών από την κυπριακή πλευρά.
Από την άλλη πλευρά στο πολιτικό τομέα ,ο Έρογλου προήδρευσε χθες δίωρης σύσκεψης των «κοινοβουλευτικών κομμάτων», κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις με τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και η αναστολή των διαπραγματεύσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]