Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Οι Financial Times κλαίνε και αποκαλύπτουν γιατί η Χρυσή Αυγή θα νικήσει!!!

| No comment
Αποκαλυπτικό και ταυτόχρονα θλιβερό ήταν το άρθρο των Financial Times σχετικά με την άνοδο του εθνικισμού ανά τον κόσμο.
Η εν λόγω εφημερίδα κοιτώντας το ζήτημα από την πλευρά των ταγών της παγκοσμιοποιήσης εκφράζει τον πόνο της για την άνοδο των δυνάμεων του Εθνικισμού, καταδεικνύοντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους η νίκη του Εθνικισμού παγκοσμίως είναι αναπόφευκτη όσες παράνομες διώξεις και αν ασκήσει εναντίον των Εθνικιστών η Χούντα Σαμαρά και παρόμοια εθνοκτόνα, ανελεύθερα καθεστώτα ανά τον κόσμο. Σας παραθέτουμε το άρθρο:
«Το 1990 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του Κενίσι Ομάε με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς σύνορα». Ο τίτλος αυτός αντανακλούσε τέλεια το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. Τα επόμενα 25 χρόνια, όλες οι εξελίξεις στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία και την πολιτική έμοιαζαν να επιβεβαιώνουν την υποχώρηση των συνόρων και των εθνικών κρατών τα οποία προστάτευαν.
Καμιά διεθνής σύνοδος δεν ολοκλήρωνε τις εργασίες της αν κάποιος δεν επισήμαινε ότι κανένα σημαντικό πρόβλημα δεν μπορεί πια να λυθεί μόνο από τα εθνικά κράτη. Η διάχυση του Διαδικτύου ενίσχυσε την ιδέα ότι τα σύνορα δεν έχουν πλέον σημασία. Οι παραδοσιακές ανησυχίες των εθνών - έδαφος, ταυτότητα, εθνική κυριαρχία - φαίνονταν εξίσου αναχρονιστικές με τα σπαθιά και τις ασπίδες.
Κάποιος όμως ξέχασε να τα πει όλα αυτά στους πολιτικούς και τους ψηφοφόρους. Οι Σκωτσέζοι έκαναν δημοψήφισμα με θέμα την ανεξαρτησία τους και το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν σε δύο μήνες οι Καταλανοί. Τα αυτονομιστικά κινήματα είναι το ένα πρόσωπο της ανάδυσης του εθνικισμού. Στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, οι εθνικιστές πολιτικοί εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό ενισχυμένοι.
Ο πιο επικίνδυνος από αυτούς τους εθνικιστές πολιτικούς είναι χωρίς αμφιβολία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που προσάρτησε την Κριμαία με τον ισχυρισμό ότι θέλει να προστατεύσει τους ρωσόφωνους οπουδήποτε κι αν ζουν. Όπως έχουν επισημάνει πολλοί αναλυτές, το επιχείρημα αυτό επιτρέπει στη Ρωσία να επεμβαίνει σε όλο το έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Την ώρα που η ΕΕ προσπαθεί να αρθρώσει μια αντίδραση στον Πούτιν, ορισμένοι εθνικιστές πολιτικοί όπως η Μαρίν Λεπέν εκφράζουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στον ρώσο πρόεδρο. Στη Γερμανία, η ανερχόμενη πολιτική δύναμη είναι η Εναλλακτική Λύση για τη Γερμανία, που πιστεύει ότι τα γερμανικά συμφέροντα έχουν καθυποταχθεί στα ευρωπαϊκά. Στη Σουηδία, οι ακροδεξιοί Δημοκράτες έλαβαν 13%. Στην Ουγγαρία, η κυβέρνηση έχει σαφείς αυταρχικές τάσεις και εκδηλώνει ανοιχτό ενδιαφέρον για τους Ούγγρους που ζουν πέρα από τα σύνορα της χώρας.
Με μια πρώτη ματιά, η Μέση Ανατολή μοιάζει να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον αναδυόμενο εθνικισμό. Το πιο επικίνδυνο νέο κίνημα εδώ είναι βέβαια το Ισλαμικό Κράτος. Η Αίγυπτος όμως, στην προσπάθειά της να αναζητήσει μια εναλλακτική ιδεολογία έναντι του ισλαμισμού, πραγματοποιεί μια εθνικιστική στροφή.
Τι εξηγεί αυτή την επιστροφή του εθνικισμού όταν οι οικονομικές και τεχνολογικές δυνάμεις ωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση; Μια απάντηση είναι ότι οι προφήτες της παγκοσμιοποίησης υποτιμούσαν πάντα τη δύναμη του εθνικισμού. Όταν περνάς τη ζωή σου σε διεθνείς συνόδους, ξεχνάς ότι οι ζωές των περισσοτέρων ανθρώπων είναι ριζωμένες σε έναν συγκεκριμένο τόπο.
Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της σημασίας των συνόρων παίζουν και η φτώχεια και ο πόλεμος. Η αντίδραση στη μετανάστευση έπαιξε κομβικό ρόλο στην ενίσχυση των εθνικιστικών κομμάτων.
Ο τελευταίος, και ίσως πιο επικίνδυνος παράγων είναι η αίσθηση ότι η παγκόσμια τάξη είναι και πάλι ασταθής. Η αίσθηση αυτή διευκολύνει χώρες ή αυτονομιστικά κινήματα να προωθήσουν εκ νέου τη λανθάνουσα ατζέντα τους».
Ο πυρήνας του άρθρου εξηγεί γιατί ο εθνικισμός είναι μοιραίο και νομοτελειακό να επικρατήσει, όσες διώξεις, όσες δολοφονίες, όση τρομοκρατία και όσες προβοκάτσιες και αν επιχειρήσουν οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης.
Ο Εθνικισμός είναι η φυσική ροπή των πραγμάτων, η βούληση του ανθρώπου για συλλογικότητα και αγάπη. «Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι εθνικιστής», όπως έλεγε ο Κωστής Παλαμάς. Οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης όντας υπαρκτοί μόνο στις διεθνείς συνόδους, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα των απλών ανθρώπων.
Στις διεθνείς συνόδους αποφασίζουν εναντίον του Λαού και εναντίον του Εθνικισμού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Σαμαράς ξεκίνησε την δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής, λαμβάνοντας εντολές από μία διεθνής σύνοδο, το συνέδριο της AJC. Όμως, όπως γράφει και το κείμενο των Financial Times, υποτιμήθηκε η δύναμη του Εθνικισμού και των απλών ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτόν.
Γι’ αυτό η παγκοσμιοποίηση είναι καταδικασμένη σε ήττα, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι προορισμένη να ανατείλει για τον ολόκληρο τον Ελληνισμό.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]