Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ (CDS)… ΒΡΕ ΛΕΤΕ;;;

| No comment
Ο Σαμαράς, ή τρελλός είναι, ή προσπαθεί να καταστρέψει τους επόμενους που θα τον διαδεχθούν…
Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι με την χώρα έχει καταστροφικές συνέπειες, γιατί έτσι όπως τα έχουν καταφέρει ή φεύγουν οι δανειστές για πάντα από εδώ και εφαρμόζουμε πρόγραμμα ανάπτυξης στηριζόμενοι σε δικές μας δυνάμεις, σε δυνάμεις παραγωγής και ανάπτυξης με την αρχική έννοια του όρου, αποβάλλοντας το υπάρχον πολιτικό σύστημα που μας βούλιαξε, ή δυστυχώς, εξαρτιόμαστε άμεσα από τα δανεικά τους… Μέση λύση, δυστυχώς, δεν υπάρχει…

EFSF και όλοι οι άλλοι όροι που εδώ και 5 χρόνια μας έχουν αλλάξει τα φώτα και ταυτόχρονα διάφοροι ανέξοδοι λεονταρισμοί, είναι η συνταγή που πουλάνε εδώ και χρόνια σε ανόητους και μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Η συζήτηση για αποδέσμευση του ΔΝΤ απ’ το ελληνικό πρόγραμμα προκαλεί για ακόμη μια φορά αναταράξεις στις αγορές γιατί μυρίστηκαν χρήμα…Χρήμα που θα χρειαστούμε και θα το δανειστούμε με υπερυψηλά επιτόκια βγαίνοντας “στις αγορές”, οπότε μετά “τρέχοντας”, “αφού η οικονομία μας δεν θα μπορεί να αντέξει τον δανεισμό των αγορών”, θα δεχθούμε… “με χαρά και ανακούφιση” το νέο μνημόνιο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Moody’s το CDS των πενταετών ομολόγων, το ασφάλιστρο έναντι στάσης πληρωμής δηλαδή, έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 30 μονάδες βάσης τις τελευταίες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα απ’ τις 446 μονάδες βάσης το CDS έχει φθάσει στις 479 μονάδες βάσης καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο για προϊόν που αφορά κρατικό χρέος.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου απ’ το 5,7% την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου κινείται πλέον στο 6,21%. Παρ’ όλα αυτά τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα εξακολουθούν να είναι πρώτα στη λίστα των επιδόσεων από πέρυσι επιστρέφοντας 27% στους επενδυτές τους.

Και έτσι, όλο αυτό, είναι ένας εύσχημος τρόπος να αποδεχθεί ο Έλληνας ένα νέο μνημόνιο, το οποίο έρχεται…

Την συνταγή την ξέρουμε, την έχουμε μάθει πια…
ethnikismosblog.wordpress.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]