Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Αντώνης Γρέγος:"Σκλαβωμένη πατρίδα η Μικρά Ασία που ζητά απελευθέρωση"!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

| No comment
Ο Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος μίλησε στην Ολομέλεια για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι μια από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του Μικρασιατικού Μετώπου που οδήγησε στη στρατιωτική ήττα και στη συντριβή αλλά και στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την μικρασιατική γη. Τα ιστορικά γεγονότα του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου του 1922 έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους με τον τίτλο «Μικρασιατική καταστροφή». Η ήττα του 1922 μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του 1453 και να θεωρηθεί ως μεγαλύτερη, γιατί μ’ αυτήν ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη. Οι τραγικές σκηνές από τη Σμύρνη του ’22 μας συγκλονίζουν εκατό χρόνια μετά.
Ο Συναγωνιστής εξιστορώντας τον τραγικό ξεριζωμό των Ελλήνων έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο που υπέστη μαρτύρια από τους τούρκους αλλά πέθανε υπερήφανος, χωρίς να ικετεύει και να λυγίζει μπροστά στον εχθρό. Σκηνές φρίκης εκτυλίχθηκαν τις ημέρες που κάηκε και καταστράφηκε η Σμύρνη, αφήνοντας άθικτη την εβραϊκή και τουρκική συνοικία, ενώ τα αγκυροβολημένα πλοία των συμμάχων δεν βοήθησαν τους Έλληνες. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί με ακρίβεια και οι διάφοροι ερευνητές, ιστορικοί και ειδικοί δίνουν διαφορετικούς αριθμούς. Πάντως, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Ο αριθμός των προσφύγων ανήλθε σε 1.400.000 Έλληνες που ξεριζωμένοι από τη γη τους αναζήτησαν στην κυρίως Ελλάδα καταφύγιο.

Από γενέσεώς του το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα - Χρυσή Αυγή δεν αποδέχεται τον ηττοπαθή όρο «χαμένη πατρίδα». Για μας όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν θα υπάρξουν ποτέ «χαμένες πατρίδες» μα «σκλαβωμένες πατρίδες» που ζητούν από εμάς την απελευθέρωσή τους.
Κάποια νοσηρά μυαλά υποστηρίζουν την ελληνοτουρκική φιλία. Εμείς δεν πιστεύουμε σε καμιά δήθεν ελληνοτουρκική φιλία, αλλά συνεχίζουμε να τιμούμε και ποτέ να μην ξεχνάμε.

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]