Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

“Γερμανική” εταιρία εμπορεύεται τον Πολιτισμό μας!!!

| No comment


Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μη φοβάσαι μη χάσεις κάτι, να μη το έχεις. Ίσως γι’ αυτό να βγάζουν σχεδόν τα πάντα στο σφυρί. Είναι αδύνατο να πιστέψω πως ξεπουλάμε τον Αρχαιολογικό θησαυρό μας.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν μαθαίνατε πως η «Γερμανική» εταιρεία Gorny & Mosch, Giessener Münzhandlung που έχει την έδρα της στο Μόναχο, βγάζει σε πλειστηριασμό αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας; Ότι βγάζει σε δημοπρασία χιλιάδες νομίσματα αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και άλλους θησαυρούς, από την αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση; Ναι, είναι όντως πραγματικότητα, πάλι βάζουν «χέρι» στον πολιτιστικό πλούτο του Ελληνισμού. Από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, εύποροι συλλέκτες θα έχουν την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με νομίσματα αρχαίων πόλεων της Κρήτης αλλά και βασιλείων της Αρχαίας Ελλάδας.

Ανάμεσά τους, χρυσά νομίσματα με τη μορφή του Φιλίππου του Β” και του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και μια σειρά από αθηναϊκές γλαύκες. Επίσης ένας στατήρας της Δελφικής Αμφικτυονίας που κόπηκε για την ανακατασκευή του ναού του Απόλλωνα, ο οποίος καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά το 548 π.Χ. Από τα ακριβότερα αντικείμενα είναι ένα ασημένιο νόμισμα της Κνωσού, που θα πωληθεί με αρχική τιμή 30.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν ασημένιο στατήρα, που χρονολογείται από το 440 π.Χ. Η εταιρεία που θα πουλήσει τον αρχαιολογικό μας θησαυρό, έχει την έδρα της στο Μόναχο και κατά καιρούς δραστηριοποιείται χωρίς καμία ενόχληση στην πώληση αρχαίων νομισμάτων και όχι μόνο, στις συλλογές επίσης μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει και αρχαία Ελληνικά αγάλματα και αντικείμενα από παλιότερες εποχές.
Πώς είναι δυνατόν μια εταιρία ιδιωτική να έχει στην κατοχή της όλα αυτά τα αντικείμενα, τα οποία αποτελούν προϊόν αρχαιοκαπηλίας και θα έπρεπε να έχουν θέση μόνο σε Ελληνικά μουσεία; Εμπορεύονται τον Πολιτισμό μας χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση. Τι περιμένει το υπουργείο Πολιτισμού για να αντιδράσει; Θα συνεχίσει για πολύ ακόμη την εθνοκτόνα πολιτική της η κυβέρνηση; Πόσο ακόμη θα σκύβει ο Σαμαράς το κεφάλι στη Μέρκελ; Εύκολη υπόθεση η λήθη στο είδος μας, κάποιοι άνθρωποι ξεχνούν την ιστορία τους, δικαίωμά τους, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να την ξεπουλούν.
Πηνελόπη-Πέννυ Κιοσσέ – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Πολιτισμού.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]