Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τι συμβαίνει με τον Α.Σαμαρά; - Τώρα ζήτησε από τον Αζερμπαϊτζάν "να στείλει άμεσα φ.α. στην Ελλάδα"! - Προφανώς αεροπορικώς!!!

| No comment



Στην υποβολή ενός παράδοξου αιτήματος προχώρησε ο Α.Σαμαράς προς τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα, Μπακού ζητώντας του "επιπλέον παροχή αζέρικου φυσικού αερίου στη χώρα μας, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία"!  Εννοώντας φυσικά τον προσεχή χειμώνα...


Εδώ έχουμε τρία κενά λογικής. 
Πρώτον δεν υπάρχει ροή αζερικού φυσικού αερίου προς την Ελλαδα και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει ποτέ (αφού ο ΤΑΡ έχει "κολλήσει" για πολλούς και διάφορους λόγους)
Δεύτερον, ο ΤΑΡ και να κατασκευαστεί δεν θα είναι έτοιμος πριν από το 2018 και βεβαια, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επαρκές αζέρικο φυσικό αέριο.
Τρίτον αν η Ουκρανία εμποδίσει την ροή φυσικού αερίου προς την κεντρική και νότιο Ευρώπη, το αζερικό φυσικό αέριο, μέχρι το 2018 θα μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα μόνο ... αεροπορικώς σε γκαζάκια, αφού ούτε αγωγός υπάρχει, ούτε θάλασσα έχει το Αζερμπαϊτζάν για να μεταφερθεί έστω σε μικρές ποσότητες υγροποιημένο.
Εκτός του ότι το Αζερμπαϊτζάν εξαρτάται από την Ρωσία και αν η Μοσχα "απελευθερώσει" τις αρμενικές Ταξιαρχίες θα βρεθούν σε 48 ώρες στο Μπακού, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες συγκρούσεις Ιουλίου και Αυγούστου.
Το ερώτημα είναι γιατί το είπε; Και γιατί τελευταία λέει εξωφρενικά πράγματα ο Α.Σαμαράς (όπως π.χ. ότι "Η Οικονομία έχει εκτοξευθεί") που κάνουν πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να προβληματίζονται για την γενικότερη κατάσταση της (πολιτικής) λογικής του...
Οι δύο ηγέτες είχαν μία συνάντηση μόλις 20'!
Σαμαράς και Αλίγιεφ συμφώνησαν να επιταχυνθούν τα έργα και να γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Προφανώς εννοούν ότι κανείς στη Βόρειο Ελλάδ δεν θέλει να δώσει το χωράφι του ... δωρεάν ή έναντι πινακίου φακής για να μεταφέρουν το φυσικό τους αέριο χωρίς κόστος οι Αζέροι στους Αλβανούς και τους Ιταλούς.
Ο κ. Αλίγιεφ αναφέρθηκε στις ενεργειακές δυνατότητες του Αζερμπαϊτζάν και στην επάρκεια των εγκατάστασεων, ώστε να επωφελούνται και οι γείτονες και σημείωσε ότι το Σαχ Ντενίζ δεν έχει δώσει όλες του τις δυνατότητες. Πολύ αμφιβάλουμε αν τις έχει πάντως.
Μετά το τετ-α-τετ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός του, Ασημάκης Παπαγεωργίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]