Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Λ. Φουντούλης: Λανθασμένη η πολιτική της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της ανεργίας (ΒΙΝΤΕΟ)

| No comment
Δηλώσεις έκανε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος μας, κος Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την κινητοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για την παροχή βοήθειας σε απολυμένους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτές κατέδειξε την υποκρισία των Ευρωπαίων γραφειοκρατών και το πως αυτοί εξυπηρετούν στην ουσία τα ιδιωτικά κεφάλαια.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:
Κληθήκαμε σήμερα, μεταξύ άλλων να ψηφίσουμε την έγκριση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για παροχή βοήθειας σε εργαζόμενους που απολύθηκαν σε διάφορες βιομηχανίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία και την Ρουμανία.
Η βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υποτίθεται ότι θα συμπληρώσει τις εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κος Γεώργιος Κύρτσος. Το υποκριτικό της όλης υπόθεσης είναι ότι από τις ενισχύσεις αυτές σχεδόν ελάχιστα χρήματα θα πάνε στις τσέπες των εργαζόμενων για να ανακουφιστούν οικονομικά.
Για την Ελλάδα 6.096.000, την Ισπανία 700.000, την Ισπανία υπόθεση Aragon 960.000, την Ολλανδία 1.625.781 και την Ρουμανία 3.571.150 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα πάνε σε κάποιες εταιρείες οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες για επαγγελματικό προσανατολισμό, κατάρτιση, παροχή συμβούλων κτλ. Δηλαδή θα τα καρπωθούν κάποιοι για να παρέχουν θεωρίες οι οποίες όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα δεν συμβάλλουν ούτε στο ελάχιστο στην καταπολέμηση της ανεργίας. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να πάνε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ναν μειωθεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας και ειδικά στους νέους που έχει ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού.

Με απλά λόγια θέλουν να δώσουν ένα καλάμι σε κάποιον που πεινάει για να ψαρέψει και να ζήσει σε μία περιοχή που δεν έχει ούτε θάλασσα, ούτε λίμνες, ούτε ποτάμια. Συνεχίζεται δηλαδή η ίδια αποτυχημένη πολιτική η οποία δεν δίνει λύσεις στην ουσία του προβλήματος. Με το σκεπτικό αυτό καταψηφίζουμε όλες τις αποφάσεις εκτός από την απόφαση που αφορά την Ελλάδα. Μόνο και μόνο λόγω αρχών και επειδή αφορά Έλληνες.          

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]