Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τζιχαντιστές κινούνται στην Τουρκία με λεωφορεία και τραμ!!!

| No comment


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ


Φωτογραφίες που αποδεικνύουν, όπως γράφει, δραστηριότητες τζιχαντιστών στην Τουρκία με κινήσεις μέσα σε τραμ,παραθέτει η εφημερίδα Sozcu που πρόσκειται στην τουρκική αντιπολίτευση.

Όπως τονίζει, συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία έπειτα από την είδηση ότι βανάκι με 15 νέα μέλη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης ISIL, κατευθύνεται από την Κωνσταντινούπολη προς τις περιοχές που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση. Η ISIL, καταγγέλλει η εφημερίδα, ελέγχει εκατοντάδες αγωγούς στα τουρκικά σύνορα και τονίζει ότι η τζιχαντιστική οργάνωση <<Ισλαμιστικό Κράτος>>είναι ο νέος γείτονας της Τουρκία.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα προσπαθεί να μειώσει την σημασία των δημοσιευμάτων μεγάλων ξένων έντυπων με διεθνή απήχηση όπως το Σπήγκελ και η New York Times για την εμπλοκή τς με την ΙSIL.με διάφορες διαρροές.Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιαλτσίν Ακντογάν, χαρακτήρισε ως «ψυχολογικό πόλεμο» τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία εκπαιδεύει μαχητές της ISIL και τόνισε ότι η Τουρκία ασκεί μια πολύ προσεκτική πολιτική αναφορικά με την ISIL λόγω των 49 ομήρων του Τουρκικού Προξενείου στη Μοσούλη.

Αντιπερισπασμός τα δημοσιεύματα λέει η Άγκυρα
Από την πλευρά της η εφημερίδα Haberturk επιχειρεί να εμφανίσει τα δημοσιεύματα της New York Times που θέλουν την Τουρκία να εκπαιδεύει μαχητές της ISIL, ως την απάντηση των ΗΠΑ στην άρνηση της Τουρκίας να διαθέσει τη βάση του Ιντζιρλίκ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης... Είναι εμφανές ότι αυτό το ''επιχείρημα'' η Αγκυρα το ''πουλάει'' ως εκδούλευση στην ISIL...

Η Milliyet και η αρθρογράφος κ. Ασλί Αϋντίντασμπας θεωρούν ότι η Άγκυρα δεν θα πρέπει να αντιδρά τόσο υπερβολικά σε αυτές τις αναφορές και διαφωνεί με την έντονη κριτική των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων Yeni Safak, Aksam και Sabah που κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν την ISIL. Οι σκληρές αντιδράσεις της Άγκυρας και οι ισχυρισμοί ότι όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της το μόνο που θα καταφέρουν είναι να την περιθωριοποιήσουν, γράφει.

Στο ίδιο πλαίσιο μπαίνει στο παιγνίδι και ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτογλου :Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αγνόησαν τις ...προειδοποιήσεις της Τουρκίας για την άνοδο της ISIL. «Τους είχαμε πει να δημιουργηθεί μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και αυτό δεν έγινε. Ως αποτέλεσμα, επικράτησε η ISIL».είπε , με εμφανή στόχο να δικαιολογήσει εκ των υστέρων την θεση της για την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που ικανοποιεί μόνο εθνικούς/επιχειρησιακούς στόχους της Τουρκίας στο παιγνίδι επιρροής που παιζει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής...


Θέλουν να επιβάλλουν 2 '' ουδέτερες ζώνες''
Αλλωστε και η χθεσινή ''σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια'', υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν, επικεντρώθηκε στην προώθηση της θέσης της Τουρκίας για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων καθώς και μιας ουδέτερης ζώνης. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που σχετίζονται με τον στενό συνασπισμό κατα της ISIL και την δική της θέση ( Επιτήδειος Ουδέτερος...) αλλά και το κύμα προσφύγων, καθώς 4 εκατ. πρόσφυγες αναμένεται συγκεντρωθούν στα σύνορα της Τουρκίας,σύμφωνα με την εκτίμηση του .Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Οζέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, οι ουδέτερες ζώνες, θα χρησιμοποιηθούν, λέει, αποκλειστικά για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, θα βρίσκονται στο Ιράκ και τη Συρία και θα είναι υπό το έλεγχο του ΝΑΤΟ. Ο , εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι επιχειρήσεις του συνασπισμού θα πυροδοτήσουν νέο κύμα προσφύγων ενώ αναμένεται να εκτοπιστούν 4 εκατ. άτομα.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]