Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Βάζουν ταβάνι στον Παρθενώνα !!

| No comment


Την ώρα που όλα τα φώτα είναι στραμμένα στις ανασκαφές στην Αμφίπολη και τα ευρήματα των αρχαιολόγων στο – μέχρι στιγμής - μυστηριώδες ταφικό μνημείο, ειδικοί επιστήμονες επιχειρούν να δώσουν στην Ακρόπολη ένα μέρος της αρχικής της μορφής. Το μεγάλο στοίχημα είναι να βάλουν ταβάνι στον Ναό!


Οι εργασίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη νέα τμήματα κατασκευασμένα και αυτά από πεντελικό μάρμαρο, όπως και το αρχαίο μνημείο της Ακρόπολης της Αθήνας, προστίθενται, αναστυλώνονται κίονες και άλλα βασικά δομικά τμήματα του ναού και σε λίγο καιρό θα μπει και το “ταβάνι” στον οπισθόναο.
Ο ναός είχε, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είχε «ταβάνι» το οποίο αποτελούνταν από τεράστιες μαρμάρινες δοκούς. Πολλές από αυτές έχουν διασωθεί και έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να κάνουν ομοιώματα τα οποία θα τα τοποθετήσουν δίπλα στα πρωτότυπα για να αντικαταστήσουν όσα λείπουν.
Οι μαρμάρινες δοκοί ήταν τοποθετημένες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σειρά των κιόνων του ναού και σχημάτιζαν ένα «ταβάνι» περιμετρικά του κτίσματος.
Έχουν διασωθεί τέσσερις τέτοιες δοκοί και μαζί με τρεις που κατασκευάστηκαν από ειδικούς τεχνίτες με βάση της τεχνική και τα μοτίβα των αρχαίων θα τοποθετηθούν μέσα στα επόμενα 2 ως 3 χρόνια στο χώρο του οπισθόναου, αλλάζοντας ριζικά την σημερινή μορφή του μνημείου που σιγά, σιγά θα αρχίσει να αποκτά την αρχική του μορφή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]