Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ !!!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...

| No comment

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Σύνταγμα και τους χώρους γύρω από αυτό σε μια μεγάλη συναυλία από την οποία δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα, με τον ήχο ή τη διοργάνωση αλλά αυτά είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα σε συναυλίες τέτοιας κλίμακας και χαρακτήρα.   To thepressproject.gr ανέλαβε τη δύσκολη προσπάθεια της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοση της πολύωρης συναυλίας σε όλο τον κόσμο.


Η επιθυμία των φίλων του Παύλου Φύσσα ήταν να μην πάρει η συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου ράπερ χαρακτηριστικά μαχητικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλλά λίγο-πολύ να γίνει μια θετική γιορτή συμφιλίωσης για την… «παγκόσμια ειρήνη».

Αρχικά ο κόσμος αλλά και οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη συναυλία για τον Παύλο θέλησαν,  παρά τις διαφωνίες,να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας και των φίλων να φανεί η πλευρά του πασιφιστή Παύλου που αγωνιζόταν για τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους άστεγους.. «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά», «ο Παύλος ζει μορφώστε τους ναζί», «όλοι μαζί είμαστε», «αγάπη μόνο» και ο «Παύλος ζει ξυπνήστε τους ναζί» ήταν τα μόνα επιτρεπόμενα από τους διοργανωτές συνθήματα. Τα προβληματικά συνθήματα των διοργανωτών (όπως το ανεκδιήγητο «ξυπνήστε τους ναζί») και η εμφανής προσπάθεια τους να μην πολιτικοποιηθεί η εκδήλωση σε ανατρεπτική αντί-ΧΑ κατεύθυνση δημιούργησε αμηχανία, παγωμάρα και μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση από το κοινό που είναι αλήθεια ότι έδειξε μεγάλη υπομονή για πάνω από έξι ώρες.

Οι Panx Romana ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 1.10. Ο τραγουδιστής τους απουσίαζε όπως μας πληροφόρησαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά ο κόσμος ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί τους γνωστές επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Συναγερμός» και «’Έλληνα». Αμέσως μόλις το συγκρότημα ολοκλήρωσε το σύντομο σετ του ένα πολιτικοποιημένο μέρος του κοινού άρχισε να φωνάζει πιο δυναμικά συνθήματα όπως: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο για όλα τα κελιά», «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» και «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» Οι διοργανωτές-ράπερ άρχισαν να κάνουν συστάσεις στο κοινό σε «χιπ-χοπ» γλώσσα όχι ακριβώς με συγκροτημένο λόγο αλλά με κραυγές:  
 Οι διοργανωτές άρχισαν να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το σύνθημα «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και ζέστανε τους άστεγους σε κάθε γειτονιά» αλλά σχεδον κανείς δεν το φώναζε πια μαζί τους καθώς για το κοινό ο Παύλος ήταν ένας μαχόμενος αντιφασίστας όχι η μητέρα-Τερέζα. «Ένα είναι το σύνθημα: Ο Παύλος ζει ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ναζί» πρόλαβε να πει ένας που άρπαξε το μικρόφωνο. «Όχι, όχι, είμαστε εδώ όλοι για έναν γαμημένο σκοπό, δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ εδώ για τον Παύλο;» αναρωτήθηκαν οι διοργανωτές που με έκπληξη είδαν μπουκαλάκια με νερό να εκτοξεύονται πάνω τους.  Ακολούθησε μια ένταση και ορισμένα σπρωξίματα («Ρεεε μαλάκες σκοτώνουν άνθρωπο» αναφώνησε ένας διοργανωτής»),  προκλήθηκαν ορισμένες φθορές στα μηχανήματα και η συναυλία διακόπηκε στις 1.36 π.μ με προοπτική να συνεχιστεί όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα.  Άδοξο φινάλε για μια συναυλία μνήμης, ιδεολογική ήττα όμως και για την α λα No Politica γραμμή εθνικής συμφιλίωσης των χιπ-χοπάδων φίλων του Παύλου που δεν έδειξε να συμβαδίζει με τις διαθέσεις του κόσμου.
http://mao.gr/
   

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]