Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τα αίτια εξοπλισμού των Κούρδων από ΗΠΑ και Γερμανία!!

| No comment


Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατόπιν παρότρυνσης της Ουάσιγκτον αποφάσισε να εξοπλίσει τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ κατ’ αρχήν με αντιαρματικούς πυραύλους Milan, με πολυβόλα MG3 και με Καλάσνικοφ ΑΚ-47. Τα Καλάσνικοφ θα δοθούν από τα αποθέματα του βουλγαρικού στρατού, ενώ οι Milan και τα MG3 από τα αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.


Ο εν λόγω οπλισμός θα μεταφερθεί απ’ ευθείας στους Κούρδους με γερμανικά μεταγωγικά αεροσκάφη, χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ απολαμβάνουν συνταγματικής αυτονομίας από την Βαγδάτη, έχοντας ως πρωτεύουσα την πόλη Ερμπίλ (ή Αρμπίλ), μια αυτονομία που αφορά τους τομείς Διοίκηση και Οικονομία, όχι όμως τον τομέα Άμυνα.

Ο εξοπλισμός των Κούρδων γίνεται χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης με το πρόσχημα όμως της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους. Ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ αλ Αμπάντι δεν συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη και σε σχετική δήλωση του αναφέρει ότι η μεταφορά όπλων στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν χωρίς την έγκριση και τον συντονισμό από την κυβέρνηση της Βαγδάτης και των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων αποτελεί κατάφορη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας. 

Οι επίσημες δηλώσεις των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γερμανίας ομιλούν γενικώς για εξοπλισμό των Κούρδων, αποφεύγοντας εντέχνως να ανακοινώσουν ότι θα εξοπλιστούν μόνο οι Κούρδοι της φυλής Πεσμεργκά που έχει ως αρχηγό τον Μπαρζανί, που είναι ταυτόχρονα και ο πρόεδρος του αυτόνομου Κουρδιστάν. Δεν θα εξοπλιστούν εννοείται οι Κούρδοι του PKK που δρουν στην Τουρκία και στις διασυνοριακές περιοχές Συρίας-Ιράκ-Τουρκίας.

Γιατί όμως εξοπλίζονται οι Κούρδοι Πεσμεργκά; Πολλοί θα ισχυριστούν ότι αυτό γίνεται για να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον των τρομοκρατών του Χαλιφάτου από τους καλά εξοπλισμένους Κούρδους μαχητές. Η εξοπλιστική βοήθεια όμως των Γερμανών ουδόλως γίνεται για αυτό τον σκοπό. Γίνεται σαφέστατα για να ωφεληθούν τα σχέδια και τα συμφέροντα του Ισραήλ. 

Ο εξοπλισμός με σχετικά σύγχρονα όπλα του Μπαρζανί ενθαρρύνει αυτόν να μεγιστοποιήσει τις βλέψεις του για περισσότερη αυτονομία, με την δημιουργία τακτικού κουρδικού στρατού και με ανεξάρτητη διοίκηση από τις ένοπλες δυνάμεις της Βαγδάτης. Δευτερευόντως θα δοθεί η δυνατότητα στον Μπαρζανί να ισχυροποιηθεί έναντι των αντιπάλων του στις ενδοκουρδικές διενέξεις, αντίπαλοι οι οποίοι τάσσονται υπέρ της σύμπλευσης με τον Άσσαντ και τους Ιρανούς.

Τουτέστιν οι Κούρδοι του Μπαρζανί τυγχάνουν της εξοπλιστικής βοήθειας των Αμερικανών και των Γερμανών για να δημιουργήσουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν που θα εξαρτάται από το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, ένα Κουρδιστάν το οποίο ανά πάσα στιγμή θα δύναται να λειτουργήσει ως στρατηγικός εταίρος για τα συμφέροντα του Ισραήλ στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ισραήλ με κυβερνητική δήλωση υποστήριξε την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία εφαρμόζοντας τα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών απεργάζονται τον διαμελισμό του Ιράκ και της Συρίας. Υπομόχλιο αυτών των σχεδίων θα είναι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν που θα οδηγήσει στον σχηματισμό νέων συνόρων στην Μέση Ανατολή και σε κρατίδια όπως το Σουνιστάν, Σιιτιστάν και Αλεβιτιστάν, έτσι ώστε καμία από αυτές τις ανίσχυρες κρατικές οντότητες να μπορεί να αντισταθεί σοβαρά στην ηγεμονία του Ισραήλ και ταυτόχρονα να δημιουργείται στρατηγική πίεση στο Ιράν και την Ρωσία.

Επισήμως βέβαια η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο αρνούνται τα σχέδια απόσχισης του Κουρδιστάν από το Ιράκ. Ωστόσο το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους που είναι δημιούργημα και εκτελεστικός βραχίονας των Αμερικανοσιωνιστών έχει επιλεγεί να είναι ο καταλύτης για αυτά τα προαναφερθέντα σχέδια, εξ άλλου όλοι οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις των τελευταίων ετών στην Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή ευνοούν χωρίς αμφιβολία την δημιουργία προτεκτοράτων των Αμερικανοσιωνιστών.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αντιδρούν σε αυτούς τους σχεδιασμούς και οι εξελίξεις στην περιοχή, σε συνδυασμό με την κρίση στην Ουκρανία, το επόμενο διάστημα σίγουρα εγκυμονούν κινδύνους ολικής ανάφλεξης της Μέσης Ανατολής.
Γ. Λιναρδής
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]