Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Στην Κύπρο έχουν στα σκαριά τη δημιουργία Ακτοφυλακής για την ΑΟΖ – Εδώ κύριοι;

| No comment


Στα σκαριά βρίσκεται η σύσταση ενιαίου φορέα πολιτικής προστασίας ο οποίος θα συντονίζει όλα τα αρμόδια τμήματα που σχετίζονται με έρευνα και διάσωση, ενώ: στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να δημιουργηθεί σώμα Ακτοφυλακής με κύριο μέλημα η επιτήρηση και προστασία της ΑΟΖ αλλά και των κυπριακών ακτών.


Δύο υπουργοί δηλώνουν στον «Φ» ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με έρευνα, διάσωση και κατάσβεση πυρκαγιών, αφού αυτή τη στιγμή εμπλέκονται τμήματα από τέσσερα υπουργεία και δεν υπάρχει κοινός συντονιστής.
Όπως δήλωσε στον «Φ» ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, το θέμα τέθηκε εντός της υπουργικής Επιτροπής και το υπουργείο του ανέλαβε την πρωτοβουλία να αλλάζει το σημερινό καθεστώς.
Έχουν παρατηρηθεί ορισμένα προβλήματα τόσο στο θέμα του συντονισμού στην κατάσβεση πυρκαγιών, όσο και για έρευνα και διάσωση, γι” αυτό και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα σώμα με κοινό συντονιστή για καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη, είπε, τώρα με την ΑΟΖ της Κύπρου υπάρχει ανάγκη για επιτήρηση της, οπόταν και πρέπει όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες να τεθούν κάτω από μια «ομπρέλα».
Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, αυτή τη στιγμή διαθέτουν μέσα έρευνας και διάσωσης το υπουργείο Άμυνας, η Αστυνομία με τη Λιμενική Αστυνομία, την Αεροπορική Μονάδα και την Πυροσβεστική, το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δασών και οι Έπαρχοι.
Το θέμα της σύστασης Ακτοφυλακής έχει ήδη συζητηθεί αρμοδίως και δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία να ετοιμάσει μελέτη ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συγχωνευτούν η Αεροπορική Μονάδα και η Λιμενική Αστυνομία.
Μελέτη για το θέμα θα διενεργήσουν, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου και άλλες υπηρεσίες, ώστε σε ένα περίπου μήνα να συζητηθούν στην υπουργική Επιτροπή και να ληφθούν αποφάσεις. Υπάρχει ανάγκη, είπε, καλύτερης αξιοποίησης των μέσων που υπάρχουν σήμερα τόσο από πλευράς έρευνας και διάσωσης, όσο και για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

hellasforce.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]