Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα αμερικανικά UAV's στη Σούδα; Τι θα απαντήσει ο ΥΕΘΑ την Πέμπτη στο Πεντάγωνο;

| No comment


Στο ραντεβού Αβραμόπουλου- Χέιγκελ την ερχόμενη Πέμπτη στο Πεντάγωνο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας θα αναμένει μια απάντηση για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία όπως είχε αποκαλύψει το Onalert “άνοιξε” στο περυσινό ραντεβού των δύο υπουργών πάλι στην Ουάσινγκτον. Και δεν είναι άλλο από την μεταστάθμευση αμερικανικών uav’s σε ελληνική αεροπορική βάση.



Αρχικά είχε γίνει συζήτηση για την Καλαμάτα, αλλά τελικά οι αμερικανοί φαίνεται ότι προτιμούν τη Σούδα. Η αποκάλυψη της αμερικανικής πρότασης είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ,που με ανακοίνωσή του είχε πει όχι σ΄ αυτό το ενδεχόμενο.

Θα έχει απάντηση ο Αβραμόπουλος για τον Χέηγκελ; Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχαν αντιμετωπίσει πολύ θετικά την πρόταση Χέιγκελ, ερμηνεύοντάς την ως άλλη μια ένδειξη για την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Και αυτό έχει να κάνει ασφαλώς και με την δυσπιστία και καχυποψία που υπάρχει πλέον στην Ουάσινγκτον για την Τουρκία του Ερντογάν.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ έλεγαν στο Onalert ,ότι η παρουσία αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνική βάση είναι σημαντική αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής τους σε περιοχές του Αιγαίου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βεβαίως. Αυτό το τελευταίο προφανώς ήταν ευσεβής πόθος.

Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Αβραμόπουλος θα πάει στην Ουάσινγκτον με οριστική απάντηση . Κι αυτό γιατί υπάρχουν από το ΥΠΕΞ αλλά και από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ανησυχίες για τις επιπτώσεις που πιθανότατα θα έχει η μεταστάθμευση των αμερικανικών UAV’s (unmanned aerial vehicles) σε ελληνικό έδαφος. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των αμερικανών θα είναι οπλισμένα και θα έχουν την Σούδα ως ορμητήριό τους για περιοχές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Αυτό μπορεί να βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο τρομοκρατικών ομάδων, λένε όσοι εμφανίζονται σκεπτικοί για την αποδοχή του αμερικανικού αιτήματος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η άποψη που λέει ότι από τη στιγμή που κι εμείς έχουμε κάποια σημαντικά αιτήματα προς την Ουάσινγκτον, είναι λίγο δύσκολο να αρνηθούμε την παραχώρηση ελληνικού εδάφους για την προσγείωση των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]