Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Αποκάλυψη-σοκ: Οι ληστές του Διστόμου υπέκλεπταν τις συνομιλίες της ΕΛΑΣ!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ-ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΤRΑ;

| No comment



Πλήρως ενημερωμένοι αποδεικνύεται ότι ήταν οι ληστές-τρομοκράτες της ληστείας στο Δίστομο καθώς παρακολουθούσαν τις συνομιλίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες μετά την κατάργηση του ψηδιακού συστήματος τηλεπικοινωνιών της ΕΛΑΣ, του γνωστού Tetra έχουν επιστρέψει στην εποχή των κλασικών ασυρμάτων.



Οπως αναφέρει απόλυτα αξιόπιστη πηγή είχαν ασυρμάτους με τους οποίους ακουγόντουσαν οι ασυτνομικές συνομιλίες κι προφανώς έτσι κατάφεραν και ξέφυγαν από τα μπλόκα που είχαν στηθεί, ενώ και η κίνησή τους δια θαλάσσης από την αντίκυρα μέχρι την ακτή της Πελοπονήσσου έγινε με πλήρη ασφάλεια!
Οταν οι τρεις ένοπλοι μπήκαν στις 13.55 το μεσημέρι της Παρασκευής μεταμφιεσμένοι με τα πιστόλια τους προτταμένα στο υποκατάστημα της Εθνικής στο Δίστομο πήραν μαζί τους και τον ταμία και διέφυγαν με ένα τζιπ Toyota Rav ενώ καθ''ολη την διάρκεια της διαφυγής είχαν ανοικτό ένα scanner με το οποίο άκουγαν ολες τις συνομιλίες της αστυνομίας
Το τζιπ εγκαταλείφθηκε καμένο στην περιοχή Ποταμός Αντικύρων και από εκεί διέφυγαν με φουσκωτό, στο οποίο επιβιβάστηκαν από την παραλία της Αγίας Σωτήρας.
Λίγη ώρα αργότερα το φουσκωτό εντοπίστηκε -είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να του βάλουν φωτιά- στο Λουτρό Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ακριβώς απέναντι δηλαδή από το σημείο επιβίβασης.
Η ΕΛ.ΑΣ. όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr επέστρεψε στην εποχή του ... λίθου σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες της καθώς δεν υπήρχε προϋπολογισμός (!) για να ανανεωθεί η σύμβαση συντήρησης του ψηφιακού σύστηματος επικοινωνίας TETRA που είχε εγκατασταθεί στους Ολυμπιακούς.
Τώρα η επικοινωνία των αστυνομικών μεταξύ τους και με το κέντρο θα γίνεται με τους παλιούς φορητούς ασυρμάτους, των οποίων οι συνχότητες είναι προσβάσιμες στον οποινδήποτε. Οποιος θέλει μπορεί να προμηθευτεί ένα από scanner του εμπορίου και να το βάλει στην πρίζα του σπιτιού του και να ακούει τις συνομιλίες των αστυνομικών της περιοχής!
Συν το γεγονός ότι το αναλογικό σήμα του ασυρμάτου δεν φθάνει σε αρκετές περιοχές και αυτό σημαίνει ότι εκτυλίσσονται εικόνες Β'ΠΠ, όπου οι μοναδες αποκομμένες προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή καιμδεν μπορούσανθα ακούν και πάλι τη φωνή του εκφωνητή να δίνει οδηγίες από την παραδοσιακή κονσόλα.
Αυτό όμως είναι το ολιγότερο, γιατί μπορεί η ΕΛΑΣ να επέστρεψε στην εποχή του λίθου στις τηλεπικοινωνίες, αλλά το έγκλημα "τρέψει" τεχνολογικά: Ετσι ήδη υπήρξαν συγκεκριμένες περιπτώσεις εδώ και μερικές ημέρες ηλεκτρονικών  παρεμβολών στα συστήματα της αστυνομίας σε συγκεκριμένες παρακολουθήσεις!
Τι να παρεμβάλεις έναν αναλογικό ασύρματο, όταν έχεις τα τεχνικά μέσα είναι ιδιαίτερα εύκολο.
Το ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA έκλεισε, καθώς έληξε η 10ετής σύμβαση με την εταιρεία εγκατάστασης του συστήματος και δεν ανανεώθηκε λόγω υψηλού κόστους. Οι συζητήσεις, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, για τη διατήρησή του έφθασαν σε αδιέξοδο, λόγω μη ύπαρξης ενός κονδυλίου ύψος μόλις 5 εκατ. ευρώ το χρόνο!
Οπως όμως έχει σημειώσει το defencenet.gr μάλλον οι λόγοι είναι βαθύτεροι και οικονομικά πιο ... ουσιαστικοί: Θέλουν να πάνε σε νέο διαγωνισμό για την εγκατάσταση νέου συστήματος. Κόστους; Το ολιγότερο 500 εκατ. ευρώ για ολοκληρωμένο όπως είναι σήμερα και 80-100 εκατ. για βασικές εγκαταστάσεις!
Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τα όποια προβλήματα δεν δικαιολογούν να υπάρχει τέτοιο τεχνολογικό κενό και χρήση ενός συστήματος ευάλωτου, ενώ σημειώνουν ότι όσο αφορά το υψηλό κόστος, μεσολάβησαν 10 χρόνια από την εγκατάσταση του ΤΕΤRA και οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει ώστε να συσταθεί σύστημα που θα ήταν πολύ πιο οικονομικό στη συντήρησή του.
Οσον αφορά για τις υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής υποτίθεται ότι υπήρχε πρόβλεψη για τη διασφάλιση των επικοινωνιών μέσω συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σητν πράξη αποδεικκύνεται φιάσκο: Ηδη υπήρξε επιτυχημένη υποκλοπή απο τις συχνοτητες του ΟΤΕ.
Ο υπουργός Δημοσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή την επκίνδυνη κατάσταση έδωσε εντολή να υπάρξει αμεσα νέα μελέτη για την επαναφορά του Tetra και μιλώντας σε συνεργάτες του διατύπωνε την απορία πώς και γιατί δεν είχε προβλεφθεί η ύπαρξη κονδυλίου για την συντήρηση του Tetra, μιας επένδυσης άνω του μιστού δισ. ευρώ το 2004!
Εμείς θα προτείνουμε κάτι το απλό και άμεσα υλοποιήσιμο: Να μην περιμένουμε να βρει, έστω αυτά τα "ψίχουλα" η ΕΛΑΣ, αλλά να  χρημστοδοτηθεί το έργο της συντήρησης του Tetra από τις τράπεζες. Πέντε ληστείς το χρόνο να γλιτώσουν, "ρεφάρισαν"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]