Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Θέμα ημερών η είσοδος στον τύμβο - Oι αρχαιολόγοι διέκριναν όψεις από ένα "μεγαλοπρεπές δωμάτιο" !!

| No comment
Έπειτα από αναμονή 2.300 ετών, η είσοδος στον τύμβο είναι θέμα ημερών και αμέσως μετά θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα της προσωπικότητας που ετάφη εκεί.


Σε απόσταση αναπνοής από τα κρυμμένα μυστικά του μακεδονικού τάφου που ανασκάπτεται στον λόφο Καστά της Αμφίπολης βρίσκονται οι αρχαιολόγοι. Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ ο χρόνος για τη διάνοιξη των δύο τοίχων και την είσοδο στον τάφο μετρά αντίστροφα.
Ο καθαρισμός της εισόδου, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των μηχανικών, θα πάρει τουλάχιστον 15 με 20 ήμερες αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή χρόνο γιατί μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης λόγο του βάρους των τριών τόνων που ζυγίζουν οι δύο Σφίγγες.
Με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά, προστατεύοντας τις Σφίγγες αλλά και τους αρχαιολόγους από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών, που ακόμη και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προσπαθούν να δουν τα σπάνια ευρήματα.
Οι αρχαιολόγοι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους.
Στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες - κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα - που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής.
Ωστόσο, γύρω από την ανασκαφή υπάρχει αστυνομική δύναμη - η οποία έχει, μάλιστα, ενισχυθεί - που ανακόπτει αυτόν τον παρορμητισμό τους. ​
 Η Αικατερίνη Περιστέρη, επικεφαλής της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με έδρα τις Σέρρες, «κοίταξε» με ειδική μικροκάμερα στο εσωτερικό του τύμβου από μια εσοχή μικρής διαμέτρου και που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου και διέκρινε κάποιες όψεις από ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο που δικαιολογεί πλήρως το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον τάφο της Αμφίπολης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]