Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

EBU για ΝΕΡΙΤ: "Υπόκειται σε πλήρη κυβερνητικό έλεγχο" !!

| No comment

Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που οι περισσότεροι υποπτευόμασταν. Ότι η κρατική ΝΕΡΙΤ που πληρώνεται από όλους τους πολίτες υπόκειται σε στενό κυβερνητικό έλεγχο.Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Η EBU, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας , στην επιστολή της, σημειώνει ότι η διάταξη του νόμου που προέβλεπε «δικλείδες ασφαλείας από αδικαιολόγητη πολιτική επιρροή και οι κανόνες για το διορισμό των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου αποτελούσαν μέρος του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ» με την οποία είχε απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Ακόμη και ο νόμος για την ΕΡΙΤ προέβλεπε ειδική διαδικασία συγκρότησης φορέα αξιολόγησης των υποψηφίων για το Δ.Σ., περιορίζοντας την αρμοδιότητα του εποπτεύοντος υπουργού μόνο στο να επιλέγει από κατάλογο δέκα προτεινομένων τα επτά τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη. Με την επίμαχη νέα ρύθμιση η αρμοδιότητα επανέρχεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταρτίζει τον κατάλογο υποψηφίων και στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με απλή πλειοψηφία να αποφασίζει.
Η επιστολή της EBU έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι εκκρεμεί (στα τέλη Σεπτεμβρίου) η απόφαση για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στον ευρωπαϊκό οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει ότι η πορεία σύστασης της ΝΕΡΙΤ, από την κορυφή μέχρι τις προσλήψεις του προσωπικού, είναι διαβλητή και οδηγεί σε ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η επίμαχη τροπολογία ψηφίστηκε από το β' θερινό τμήμα της Βουλής, στο νομοσχέδιο για το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, μαζί με άλλες ρυθμίσεις υπέρ της ραδιοτηλεοπτικής διαπλοκής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]