Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Το πολιτικό τέλος Σαμαρά - Βενιζέλου και το σχέδιο απόδρασής τους !!!

| No comment


Ο κατοχικός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού η εξουσία του αναμένεται συντόμως να λάβει οριστικό και αμετάκλητο τέλος…


Δεν έχουν τέλος τα εσωκομματικά προβλήματα που μοιραία θα οδηγήσουν στην κατάρρευση. Ας δούμε, όμως, τα γεγονότα και τις δυσκολίες που θα οδηγήσουν τον Σαμαρά στο πολιτικό του τέλος.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Σαμαράς είναι βέβαιο ότι θα εξαναγκαστεί συντόμως σε εκλογές, εφόσον δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να καταφέρει να εκλέξει τον διάδοχο του Παπούλια. Η σκέψη ήταν του Χρύσανθου Λαζαρίδη: οδηγούμαστε τώρα σε εκλογές και αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει για τους 180. Αν δεν τους βρει, τότε οδηγούμαστε και πάλι σε εκλογές. Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει αυτό το σενάριο, ψάχνοντας εναγωνίως για τους 180.
Έχει καταφύγει σε εκβιασμούς και δωροδοκίες, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Σύμφωνα με καταγγελίες βουλευτών, έχουν πραγματοποιηθεί χρηματισμοί και διορισμοί συγγενών, προκειμένου να πειστούν βουλευτές να στηρίξουν το εγχείρημα. Παραλλήλως πραγματοποιούνται και εκβιασμοί, με όχημα την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη που ξαφνικά θυμάται τώρα ποινικές υποθέσεις βουλευτών, προκειμένου αυτοί να γίνουν αντικείμενο εκβίασης από την συγκυβέρνηση.
Τι θα γίνει, όμως, αν ο Σαμαράς νομίζοντας ότι έχει τους 180, πάει σε ψηφοφορία και υποστεί το ατύχημα εκ των έσω; Αυτό, βεβαίως, αφορά και τους πασόκους βουλευτές, οι οποίοι ξέροντας ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ, λοξοκοιτάνε προς ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την «ηρωική» τους έξοδο.
Η Ντόρα, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου
Καταρχάς μιλώντας για εσωκομματικά προβλήματα, οφείλουμε προκαταβολικά να πούμε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ένα κόμμα, όχι μόνο γιατί συγκυβερνούν, αλλά και γιατί ουσιαστικά έχουν τις ίδιες θέσεις και απόψεις περί των πραγμάτων. Έτσι τον Σαμαρά τον προβληματίζουν τρία κύρια εσωκομματικά μέτωπα, που έχει να κλείσει.

Βόλεψε το ζήτημα με τον Αβραμόπουλο, τοποθετώντας τον μακριά από την Ελλάδα, ως επίτροπο στην Κομισιόν. Όμως στη ΝΔ έχουν πολλούς δελφίνους, μερικοί εκ των οποίων έχουν και αρκετούς βουλευτές – υποστηρικτές. Δεν μιλάμε, φυσικά, για τον Δένδια ή τον Βορίδη, οι οποίοι παρότι προαλείφονται για «αρχηγοί», δεν έχουν υποστηρικτές για να προκαλέσουν «ατύχημα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως έγραψε το «Βήμα» ετοιμάζεται για ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, αφού ήδη έχει αρχίσει και λέει με νόημα "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη", σε όσους της τηλεφωνούν για το σχόλιο της περί της τοποθέτησης Αβραμόπουλου στην θέση του επιτρόπου. Είχε αφήσει, επίσης, διαρροή που έλεγε ότι «δεν έχει κάτι να πει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Ο Καραμανλής έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό την ενόχλησή του για την στάση που τηρεί ο πρωθυπουργός απέναντι του και είναι σίγουρο ότι μαζί με αυτόν υπάρχουν και άλλοι πολλοί που αισθάνονται τα ίδια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την στιγμή που «βγήκε στον άερα» το βίντεο Μπαλτάκου, ο Καραμανλής συζητούσε με την Ντόρα, προφανώς με στόχο την διοργάνωση «γεύματος» με τον Σαμαρά ως… μενού!
(Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014. Συνομιλία Μπακογιάννη - Καραμανλή στα έδρανα της Βουλής λίγο μετά την δημοσιοποίηση της ομολογίας Μπαλτάκου από τον Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη)
Ο Βενιζέλος το είπε ξεκάθαρα, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος – εγκληματική οργάνωση, στην οποία είναι «don». Ο Σεπτέμβρης θα είναι καθοριστικός. Φυσικά ο Βενιζέλος δεν το λέει αυτό για την χώρα ή για την αξιολόγηση της τρόικα. Αναφέρεται στην δική του πολύ δυσμενή θέση, αφού το κόμμα «σπάει» σε πολλά κομμάτια. Από την μία οι παπανδρεϊκοί του κάνουν «τον βίο αβίωτο» και από την άλλη πολλοί βουλευτές ετοιμάζονται για μετακόμιση – μετεγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το colpo grosso
Το μεγάλο πρόβλημα του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι να κάνουν την έξοδό τους, καλύπτοντας παράλληλα τα νώτα τους. Δεν μπορούν να βρεθούν εκτός κυβερνήσεως όταν βρίσκονται εν εξελίξει ποινικές υποθέσεις που τους βαραίνουν, όπως τα υποβρύχια και η Λίστα Λαγκάρντ. Αυτό θα τους εξέθετε σε κινδύνους πολύ ουσιαστικούς. Το ζήτημα των υποβρυχίων έχει ήδη κλείσει ή αναμένεται να κλείσει σύντομα με το άνοιγμα της βουλής. Απομένει να κλείσει ο φάκελος για την Λίστα Λαγκάρντ και μετά μπορούν ευκόλως να αποχωρήσουν από την διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι ο Σεπτέμβρης, όπως είπε ο Βενιζέλος, θα είναι καθοριστικός. Θα κλείσουν όλες τις εκκρεμείς τους υποθέσεις και μετά θα πραγματοποιήσουν "έξοδο" για να σωθούν.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]