Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Τουρκομάνοι: Με τουρκική καθοδήγηση ζητούν κι αυτοί όπλα!!!

| No comment



Όπλα ζητούν τώρα από τη Δύση και οι Τουρκομάνοι του Ιράκ, προφανώς, κατόπιν τουρκικής «εισήγησης», ώστε να είναι αρκούντως ισχυροί και οι ίδιοι, έναντι των Κούρδων, όταν τελειώσει η παράνοια του ISIL που μαστίζει, αυτή τη στιγμή την περιοχή.


Ο ηγέτης των Τουρκομάνων Αρσάντ αλ Σαλιχί, ο οποίος έχει πολύ γνωστές διασυνδέσεις με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι ενισχύοντας τους Κούρδους ξεκινούν μια διαδικασία αλλαγής της δυναμικής της περιοχής.
«Η παραχώρηση όπλων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στους Κούρδους, για την αντιμετώπιση του ISIL, είναι θετικό βήμα. Ωστόσο, η βοήθεια αυτή δεν πρέπει να δοθεί μόνο στους Κούρδους. Όπλα πρέπει να δοθούν και στους Τουρκομάνους», είπε ο Σαλιχί.
«Αν η βοήθεια δοθεί μόνο στους Κούρδους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν, στο παρασκήνιο άλλα σχέδια και παίγνια», συμπλήρωσε, υπονοώντας, προφανώς, την κουρδική ανεξαρτησία, την οποία, τελικά, τόσο ο ίδιος, όσο και η προστάτης του Τουρκία, δεν επιθυμούν.

«Η απόφαση των δυτικών να προμηθεύσουν όπλα στους Κούρδους έχει ως σκοπό την τριχοτόμηση του Ιράκ, σε ένα σιιτικό, ένα σουνιτικό και ένα ισχυρό κουρδικό μόρφωμα», είπε ο Σαλιχί, ο οποίος επίσης έκανε λόγο και για σχέδια δημιουργίας μιας αυτόνομης χριστιανικής περιοχής και μιας αντίστοιχης διευθέτησης για την κοινότητα των ζωροαστριστών Γιαζιντί. «Είναι αδύνατο για εμάς να αποδεχτούμε αυτούς τους σχεδιασμούς», κατέληξε.
Είναι εμφανές, ότι παρά τις αρχικές φιλοφρονήσεις, η Τουρκία, έχοντας αποκαταστήσει σε τακτικό επίπεδο τις επαφές της με το Ιράν, δεν επιθυμεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους στο Ιράκ, τουλάχιστον όχι ενός κουρδικού κράτους που θα ελέγχει και τα πετρέλαια του Κιρκούκ και κατά συνέπεια θα έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, αποτελώντας, εν δυνάμει, αυριανό αντίπαλο για την Τουρκία.

defence-point.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]