Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΓΕΑ: "Δεν εμπλέκεται η Ελλάδα στους βομβαρδισμούς κατά των ισλαμιστών στην Λιβύη" !! ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ!!

| No comment
Δεν χρησιμοποιούντα - ακόμα - ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια για να πληγούν οι βάσεις των τζιχαντιστών στην Λιβύη από την Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρει έγκυρη πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας, δίνοντας προσωρινά τουλάχισοτν, τέλος στην φημολογία που είχε αναπτυχθεί αργά τη νύχτα ότι εκτός από τα αεροδρόμια της Αιγύπτου τα F-16 Block 60 των HAE κτυπούν ορμώμενα και από την βάση της Σούδας.


"Μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί μια τέτοια συνδρομή, όπως συνέβη το 2011" αναφέρει η σχετική πηγή και συμπληρώνει: "Αν μας ζητηθεί θα το εξετάασουμε".
Oι πληροφορίες του defencenet.gr είναι ότι ζητήθηκαν οι διευκολύνσεις, αλλά δεν θόθηακν κατόπιν αντίδρασης των ΗΠΑ.
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ "καρφώνουν" τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο γιατί προχώρησαν σε μια τέτοια επιχείρηση (δηλαδή, τι άλλο να πουν για να καταδειχθεί ότι υποστηρίζουν τους όπου γης τζιχαντιστές και μόνο όταν ενοχλήθηκαν οι Κούρδοι αντέδρασαν;) και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι "οι δύο αραβικές χώρες δεν ... συμβουλεύτηκαν τις ΗΠΑ"!
Και μόνο από το γεγονός ότι δεν ενέκριναν οι ΗΠΑ εκτιμιύμε ότι αποκλείει την συμμετοχή ελληνικών πολεμικών βάσεων, αφού ως γνωστόν τέτοιες κινήσεις και αποφάσεις σε ότι αφορά ελληνικές εμπλοκές γίνεται μόνο κατόπιν έγκρισης των ΗΠΑ.
Πάντως μέχρι στιγμής τα πλήγματα δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές από την πόλη Μισράτα και άλλες περιοχές της Λιβύης, οι οποίες δρουν υπό τη σκέπη της οργάνωσης «Λιβυκή Αυγή» και οι οποίες κατέλαβαν τελικώς το αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας από την πολιτοφυλακή του Ζιντάν, που είχε τον έλεγχό του από το 2011, αλλά γενικά τα αεροπορικά πλήγματα αργούν να αποδώσουν
Αξιωματούχος, των ΗΠΑ τον οποίο επικαλείται το δίκτυο BBC, υπογράμμισε ότι "δεν υπήρξε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και ανησυχεί για πιθανή χρήση αμερικανικών όπλων, κατά παραβίαση των συμφωνιών πώλησής τους στις δύο αραβικές χώρες"!
Δηλαδή πρέπει να υπάρχει συννενόηση με τις ΗΠΑ πριν χρησιμοποιηθούν τα όπλα που έχουν αγοραστεί; Αυτό είναι μια καινούρια διάσταση και θα πρέπει να δούμε αν αφορά κα την Ελλάδα.
Φαντασθείτε τι θα συμβεί σε μία ανάλογη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας: Αν αμυνθούμε με αμερικανικά όπλα θα μας κατηγορούν "γιατί δεν τους ρωτήσαμε"!
Στην επιχείρηση, για την οποία ήδη έχουμε γράψει τα Εμιράτα παρείχαν τα αεροσκάφη, τα βοηθητικά αεροπλάνα ανεφοδιασμού και τα πληρώματα, ενώ η Αίγυπτος έδωσε τις αεροπορικές της βάσεις.
Τα πρώτα πλήγματα, στις 18 Αυγούστου, στόχευαν μια αποθήκη όπλων, καθώς και σειρά θέσεων των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών.
Το Σάββατο, μαχητικά βομβάρδισαν εκτοξευτήρες πυραύλων, στρατιωτικά οχήματα και αποθήκες τις οποίες ήλεγχαν οι ισλαμιστές, σκοτώνοντας τουλαχιστον 12 ανθρώπους.
Χθες κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών και συγκεντρώσεις οχημάτων με άγνωστο αριθμό νεκρών.
Το Block 60 είναι το πλέον προηγμένο F-16 σε υπηρεσία, με κινητήρα F110-GE-132 ώσης πλήρους μετάκαυσης 144,65kN (32.500lb), Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (CFT), Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης (ABR) APG-80 AESA, Ολοκληρωμένο Σύστημα FLIR Στόχευσης (IFTS) και Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (IEWS) Falcon Edge, όλα της Northrop Grumman.
Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταδίκαζαν την «εξωτερική επέμβαση» στη Λιβύη, η οποία "τροφοδοτεί ήδη υπάρχοντες διχασμούς και υπονομεύει τη δημοκρατική μετάβαση στη χώρα"! Αντί να ντρέπονται γι αυτό που προκάλεσαν το 2011 έχουν το θράσος να εκδίδουν και ανακοινώσεις!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]