Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Εξοπλιστικό "σχέδιο Μάρσαλ" από τις ΗΠΑ - Καταδικασμένοι να το εκμεταλλευθούμε...

| 1 Comment


Δυο επισκέψεις στο Πεντάγωνο μέσα σε ένα χρόνο έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως ΥΕΘΑ. Και στις δύο οι αμερικανικές αντιδράσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Κι αυτό φαίνεται από τις τυπικές ανακοινώσεις του Πενταγώνου μέχρι την πρόθεση των αμερικανών να παραχωρήσουν σημαντικό αμυντικό υλικό στην Ελλάδα. Βεβαίως και με δικό τους κέρδος που δεν μεταφράζεται μόνο σε χρήματα.



Βεβαίως και θα πληρωθούν, βεβαίως και εταιρείες τους θα κερδίσουν από εκσυγχρονισμούς και αναβαθμίσεις οπλικών συστημάτων που θα παραχωρηθούν. Και βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά ότι “εισάγοντας” αμερικανικό υλικό στις ελληνικές ΕΔ βάζουν υποθήκες για το μέλλον.


Δεκτά όλα αυτά.

Όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης οι Αμερικανοί δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σ΄ ένα “εξοπλιστικό” σχέδιο Μάρσαλ με την Ελλάδα, το οποίο θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε στο μέγιστο βαθμό. Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε χρήματα . Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που είναι καιρός ν΄ αρχίσουμε να τους παραδεχόμαστε .

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν δίνουν…μία για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι εμπειρίες μας με τις αγορές που έγιναν με τις μεγάλες δυνάμεις της Γηραιάς ηπείρου τραγικές; Η Γερμανία ότι κι αν μας πούλησε το υπερκοστολόγησε -με ελληνική συνενοχή ναι- και επιπλέον μας “φόρτωσε” οπλικά συστήματα που είτε δεν λειτούργησαν όπως περιμέναμε, είτε ακόμη περιμένουμε να τα παραλάβουμε. Το παράδειγμα των υποβρυχίων ειναι το πλέον χαρακτηριστικό.

Με τους υπόλοιπους; Έχοντας επαναλαμβάνουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης μόνο προβληματικές αγορές μπορούμε να θυμηθούμε.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγνοήσει τις αμερικανικές κινήσεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε προσεκτικοί κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Η περίπτωση των αρμάτων μάχης Abrams για παράδειγμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Δεν είναι το ζητούμενο να γίνουμε “χωματερή” αμερικανικού αμυντικού υλικού. Όμως είμαστε μάλλον “καταδικασμένοι” να “παίξουμε” με τις ΗΠΑ . Δεν υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον άλλη επιλογή. Γιατί δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και θέληση από οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος να μας στηρίξει. Όσοι φαντασιώνονται αγορές γαλλικών φρεγατών, γερμανικών μαχητικών και άλλων καινούργιων οπλικων συστημάτων είναι είτε αφελείς ,είτε έχουν άλλα κινητρα.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]